Dejan Savić
Facebook/Dejan Stevović
Dejan Savić

Facebook/Dejan Stevović

Dejan Savić, Foto: Facebook/Dejan Stevović

Vaterpolo reprezentacija Srbije je najuspešniji sportski savez u ovoj zemlji, ravno nemogućem je ono što ovi ljude čine svih ovih godina, decenija, sa tako malo podrške oni daju tako mnogo uspeha. Svi dobro znamo kakve su oni trijumfe ostvarili u ime SRBIJE, ali nismo svesni kakve ljude imamo u ovom sportu. Zbog pobeda i medalja što su osvojili oni su naši heroji, ali ono što su uradili juče ih je zacementiralo ne samo kao sportske, nego životne HEROJE!

PROČITAJTE JOŠ:

Pre nekoliko meseci, Dejan Stevović (novinar "Sportskog žurnala") je dobio pismo izvesne Aleksandre Stojanović. Isto pismo dobio je i selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Savić, pismo je bilo naslovljeno sa "Preko trnja do zlata".

"Dok su se naši sportisti borili na Igrama u Seulu 1988. ja sam se tih dana borila za život u inkubatoru za prevremeno rođene bebe. Pobedila sam, ali je ostala dečija cerebralna paraliza. I onda iz dana u dana, naporne vežbe, teške, bolne. U proleće 1996, kada sam imala osam godina, napravila sam prve korake..." - napisala je Aleksandra.

Aleksandra Stojanović je profesorka književnosti, ona je u pismu do detalja opisala sva takmičenja, utakmice, radosti i retke dane tuge zbog poraza vaterpolista.

"Obožavala sam Daču, bila presećna kada se slikao samnom u njegovoj kafani. Posle sam obožavala Vanju, danas su to Fića, Prlain i Manda ali je Dača bio na početku"- otkrila je svog najomiljenijeg vaterpolistu.

Dača Ikodinović

Facebook/Dejan Stevović

Dača Ikodinović, Foto: Facebook/Dejan Stevović

"Zato sam i napisala priču jer su mi vaterpolisti i praćnje tog sporta, njihova borba, vera, snaga, umnogome doprineli da istrajem, da se izborim sa invaliditetom, da prohodam, završim školu, fakultet i nastavim borbu kroz život. Strpljivo čekam i nadam se da ću konačno upoznati celu vaterpolo reprezentaciju i ostvariti tinejdžerski san. Ako se nikada ne upoznamo, gospodo vaterpolisti,šmekeri i mangupi znajte da postoji jedna devojka koja vas voli, veruje i verovaće uvek u vas". - napisala je na kraju pisma.

"Otežano se krećem, ali stižem na vreme", rekla je Aleksandra novinaru Stevoviću dok su se dogovarali o terminu susreta.

Vaterpolisti Srbije

Facebook/Dejan Stevović

Vaterpolisti Srbije, Foto: Facebook/Dejan Stevović

Na bazen Sportskog centra "Gale Muškatirović" došla je sa sestrom Kaćom.

"Pa, gde si, bre, ti", nasmejao se selektor i poljubio je. Potom joj je poklonio buket cveća, poprilično šmekerski.

Potom su joj svi vaterpolisti, jedan za drugim prilazili i pozdravljali dok ih je selektor predstavljao. Na kraju je kapiten Filip Filipović, kao poklon dao loptu sa potpisima svih igrača!

"Hvala što si došla da budeš malo sa nama" - bio je jedan od komentara srpskih vaterpolsita.

Na iznenađenje Aleksandre, došao je i bivši reprezentativac Dača Ikodinović, Aleksandra više nije izdržala i onda su se u njenim očima pojavile suze. "Bilo je nestvarno, stvarno a nestvarno" - rekla je uplakana profesorka književnosti!

I pre nego što su krenule, Dejan Savić je imao još jedno iznenađenje za nju :"I da znaš imaš dva kompleta ulaznica za Svetsku ligu".

Vaterpolisti Srbije

Facebook/Dejan Stevović

Vaterpolisti Srbije, Foto: Facebook/Dejan Stevović