Štajner i profesor Bošković na predavanju
Alo.rs
Štajner i profesor Bošković na predavanju

Alo.rs

Štajner i profesor Bošković na predavanju, Foto: Alo.rs

Izvršni direktor Olimpijskog komiteta Srbije Damir Štajner održao je kratko predavanje na Visokoj sportskoj zdravstvenoj školi na Čukarici povodom predstojećih Olimpijskih igara koje će biti održane od 24. jula do 9. avgusta u Japanu. U prepunoj slušaonici budući menadžeri, fizioterapeuti i drugi sportski radnici, pomno su pratili izlaganje gospodina Štajnera koji je upoznao prisutne o tome kako teče proces prijave i šta sve očekuje sportiste tokom boravka u olimpijskom selu.

Kratkim snimkom sa prošlih Igara u Riju dočarao je kako je sve to izgledalo na 31. letnjim olimpijskim igrama, ali da će Japan biti pun inovacija i iznenađenja u pozitivnom smislu.

Visoko sportska i zdravstvena škola

Alo.rs

Visoko sportska i zdravstvena škola, Foto: Alo.rs

- Uloga Olimpijskog komiteta je da udovolji sportistima i omogući im ugodak boravak u olimpijskom selu. To predstavlja veliku odgovornost jer je u pitanju priprema i organizacija koja bi trebalo da pomogne našim sportistima u osvarenju najviših ciljeva. Šta se uradi dva meseca pre početka Igara, urađeno je, posle toga nema korekcije - rekao je Damir Štajner.

On je naveo da se za Olimpijske igre trenutno kvalifikovalo ukupno 44 srpskih sportista. Vizu za Japan su već izborili - ženska odbojkaška i muška vaterpolo reprezentacija. Trenutno imamo takmičare iz još sedam individualnih sportova. Trenutnih 44 je za 27 sportista manje u odnosu na Rio, ali se očekuje da tokom narednih meseci bude uvećan. Pre svega se to očekuje od Novaka Đokovića, ali i atletičara, kao i tekvondistkinja Milice Mandić i Tijane Bogdanović koje svoju šansu čekaju posle preseka liste za ovu godinu.
Svi kvalifikacioni turniri moraju da se završe do kraja maja, kada je i poslednji rok da sportisti pronađu svoje mesto na Olimpijskim igrama.