Rukometašice Srbije
rss.org.rs
Rukometašice Srbije

rss.org.rs

Rukometašice Srbije, Foto: rss.org.rs

Ženska rukometna reprezentacija Srbije biće u drugom šeširu žreba za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koji je zakazan za četvrtak u Kopenhagenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Evropsko prvenstvo na programu je od 4. do 20. decembra u Norveškoj i Danskoj. U istom šeširu sa Srpkinjama biće još i selekcije Hrvatske, Češke, Mađarske, Španije, Slovenije i Poljske sa kojima izabranice selektora Ljubomira Obradovića ne mogu da se sastanu u kvalifikacijama.

Rukometašice

rss.org.rs

Rukometašice, Foto: rss.org.rs

U žrebu se nalazi 28 reprezentacija, raspoređenih u sedam grupa sa po četiri tima, a plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe plus Norveška i Danska, kao domaćini šampionata. U prvom šeširu nalaze se Francuska, Holandija, Rusija, Švedska, Rumunija, Crna Gora, Nemačka, u trećem Austrija, Belorusija, Slovačka, Turska, Severna Makedonija, Ukrajina, Italija, a u četvrtom Švajcarska, Island, Portugalija, Litvanija, Farska Ostrva, tzv. Kosovo i pobednik pretkvalifikacija.

Kvalifikacije će biti igrane u tri ciklusa, a počinju 25. i 26. septembra 2019. Drugo kolo zakazano je za 28. i 29. septembar, treće 25. i 26. marta 2020. godine, četvrto 27. i 28. marta 2020. godine. Pretposlednje kolo je na rasporedu 27. i 28. maja, poslednje 31. maja 2020. godine. Sve utakmice počeće u poslednjem kolu počeće u 16 časova po srednjeevropskom vremenu.