Sportski Savez Srbije
Sportski Savez Srbije
Sportski Savez Srbije

Sportski Savez Srbije

Sportski Savez Srbije, Foto: Sportski Savez Srbije

Sportski savez Srbije posetio je prošle godine Sportski savez Kosova i Metohije i tom prilikom obećao pomoć klubovima na prostoru KiM, koja je sada i realizovana.

- Kao što je poznato Sportski savez Srbije vodi računa o svim svojim članovima, mi smo velika porodica, što obećamo to i ispunimo. Ugostili smo predstavnike sporta Kosova i Metohije, predsednika Sportskog saveza KiM Gorana Kovača, generalnog sekretara Sportskog saveza Ivana Dimitrijevića i generalnog sekretara Rukometnog saveza Sinišu Lazića. Oprema će biti dodeljena granskim savezima na Kosovu i Metohiji koji će pomoć rasporediti klubovima kako seniorskim tako i mlađim selekcijama. Ovo je prvi kontigent pomoći koju upućuje SSS – rekao je generalni sekretar Goran Marinković.

Predsednik Štefanek ima veliku želju da obiđe saveze i klubove na KiM, tako da će i ova poseta uskoro biti realizovana.

- Ovom prilikom smo dogovorili i priključenje akcijama Sportskog saveza Srbije, a prva akcija koju ćemo zajednički organizovati je Mali sajam sporta ovog proleća. Uvek smo tu uz naše sportske prijatelje i želimo da posvetimo pažnju narodu na Kosovu i Metohiji, da im omogućimo bolje uslove za bavljenje sportom i rekreacijom, a deci i mladima ukažemo na zdrav način života.

Prezadovoljni prijemom i dodeljenom pomoći u opremi predsednik SSKiM Goran Kovač je istakao:

- Želim da se zahvalim Sportskom savezu Srbije na pomoći. Predsednik Štefanek i generalni sekretar Marinković uvek su tu za savet i podršku, kao i za konkretnu realizaciju pomoći. Tako ovoga puta sportski rekviziti i oprema stižu za: Odbojkaški savez, Rukometni savez, Savez za školski sport, Košarkaški savez, Fudbalski savez, Vazduhoplovni savez. Vrlo rado ćemo učestvovati u svim akcijama Sportskog saveza Srbije kojih je iz godine u godinu sve više. Za početak tu je Mali sajam sporta, ali želimo da organizujemo i Seoske igre ovog leta i naravno da mlade i perspektivne ljude koji su posvećeni sportu edukujemo kako bi i na Kosovu i Metohiji zaživela akcija "Budi zdrava - vežbaj sa nama". Veoma nam se dopada i ideja posvećena deci predškolskog uzrasta. Nadamo da ćemo u ovoj 2021. godini obogatiti sportsku ponudu za mlade.

PROČITAJTE JOŠ: