Igre mladih
M. Jošida
Igre mladih

M. Jošida

Igre mladih, Foto: M. Jošida

Spektakularni početak Sportskih igara mladih za celi region, koji je upriličen u sredu u Novom Sadu, već ima prve heroje.

PROČITAJTE JOŠ:

Na stadionu „Karađorđe“ dobili smo prve putnike za Split, gde će u avgustu biti održano veliko finale. Od 10 sportova, u kojima će se u gradovima širom Srbije osnovci potpuno besplatno takmičiti za titule najboljih, državno prvenstvo u atletici, u okviru SIM-a, održano je u Novom Sadu.

Početak iz dečjih snova

Sportske igre mladih, koje podržava i Vlada Srbije, održavaju se još u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

- Imali smo početak iz dečjih snova. Druženje je na prvom mestu, ali je i milina videti mlade sportiste kako uživaju u takmičenjima. Zadovoljstvo je omogućiti im da se iskažu i kroz sport - konstatovala je Ivana Jovanović, predsednika SIM Srbije.

Na atletskoj stazi našlo se 140 mališana, učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola iz Novog Sada, Zrenjanina, Sombora, Priboja, Apatina, Sremske Mitrovice... U trci na 60 metara među prvima je kartu za Split osvojio devetogodišnji Strahinja Kuzmanović. Učenik Osnovne škole „Dušan Radović“ iz Novog Sada stigao je na takmičenje u pratnji još jedne šampionke iz svoje škole - Nine Mijatović, ali i nastavnicom Tatjanom Teodorčević, bivšom atletičarkom.

Igre mladih

M. Jošida

Igre mladih, Foto: M. Jošida

- Čudesan je osećaj kada prvi prođeš kroz cilj. Treniram već četiri godine, član sam Atletskog kluba Borac iz Novog Sada, gde mi je trener Danijela Špirić. Idol mi je Jusein Bolt, a jednog dana voleo bih da postanem šampion u trci na 100 metara. Radujem se što ću kao jedan od atletičara Srbije trčati u Splitu - rekao je simpatični, ali na stazi neustrašivi Strahinja Kuzmanović.

Igre mladih

M. Jošida

Brz kao vetar, Strahinja Kuzmanović, Foto: M. Jošida