SVI SU KLEKLI, ON SE BUNI Sportista uzburkao javnost svojom nesolidarnošću i stavovima: Svi gejevi moraju u pakao

Izjasnio se kao veliki vernik

Israel Folau, Foto: AP/Photo/Jean Paul Bonincotro

Juče je prvi put nakon prekida zbog pandemije odigrana utakmica ragbi Super Lige, u kojoj su francusko-katalonski Katalans Dragonsi igrali protiv engleskih Sent Helensa. Svi igrači obe ekipe solidarisali su se sa pokretom "Black Lives Matter" i klekli pre utakmice, samo je jedan ostao ponosno da stoji.

On je Israel Folau, 31-godišnji Australijanac koji je prošle godine dobio otkaz u svojoj rodnoj zemlji zbog kršenja igračkog kodeksa ponašanja.

Folau je veliki vernik i kao takav smatra da sve homoseksualce čeka pakao. Između ostalih, na popis putnika za pakao stavio je ateiste, pijance, preljubnike, lažove, bludnike i lopove, pa im je svima poručio da se pokaju jer ih jedino Isus može spasiti. Sve je to objavio na društvenim mrežama.

Australijski savez raskid ugovora tada je objasnio porukom da će se držati svojih vrednosti kao što su inkluzivnost, strast, integritet, disciplina, poštovanje i timski rad. Folau je svojim postom grubo prekršio barem dve od tih vrednosti.

Katalans Dragonsi stali su u odbranu svog igrača:

"Kao grupa igrača i trenera, detaljno smo razgovarali. Potpuno smo protiv rasizma, a za jednakost. Ali neki igrači odlučili su da neće kleknuti. To je njihov lični izbor, imaju svoje razloge za to, a mi smo odlučili da poštujemo svačiji izbor po ovom pitanju", rekao je trener Stiv MekNamara.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi