Aleks Kolbiserio
youtube/printscreen
Aleks Kolbiserio

youtube/printscreen

Aleks Korbisiero, Foto: youtube/MTJ Rugby

Reprezentativac Engleske je prvobitno osetio bol u testisu tokom Svetskog prvenstva u Japanu.

Aleks je detaljno objasnio da mu je otekli testis bio kao omanja bundeva, preciznije sedam centimetara:

"Osetio sam da nešto ne valja. Osećao sam da je nešto veći, tvrđi... Primetio sam da sam stalno udarao o njega. Posmatrao sam svakodnevno i rastao je naglo. Kada je nastupila pauza, otišao sam na pregled, Uvek se toga bojao jer je moj otac imao rak testisa sa 28 godina.  Posle pregleda sam otišao na džiju-džitsu. Brat me čekao u kolima i sledeća stvar koju sam morao je da mu kažem da imam rak testisa. Doktor je rekao: ' Malo ljudi od ovoga umre, a moja prva misao je bila 'Ne želim da umrem'. Đokiran sam i sa jakim emocijama. Ne mogu da verujem da se sve tek tako promenilo jednog dana i da mi se ovo javilo kao problem", priča Korbisiero.

Usledile su hemoterapije:

"Neverovatno poštovanje svima koji su prošli kroz duže terapije. Snažno sam tome pristupio, ali za dva sata sam se osetio veoma bolesno. Bilo je teško. Tvoj um se poigrava sa anksioznošću i mislima. Pravi test. Pao sam na njemu nekoliko puta, pustio sam da uzme najbolje od mene. Bio sam uplašen, pogotovo na početku. Osećate se veoma ranjivo. Nesigurno. Samopouzdanje vam je nisko. Pustio sam da se savlada nekad, ali to je čitavo putovanje. Iako znatte da će biti ok, opet ste nervozni".

Lepša polovina mu je mnogo pomogla u oporavku:

"Imao sam predivnu, jaku verenicu kraj sebe. Bio sam jak zbog nje. Unutrašnji glas vam kaže: 'Nisi u formi, oštećen si, ima jedan testis' Sve te stvari vam prolaze kroz glavu sve vreme i protiv njih se borite"

Usledio je i zaključak: 

"Pregledajte se redovno. Ako nešto osetite, idite kod lekara. Što pre uvidite, više panse da preživite i manje će biti turbulentno tokom lečenja", poentirao je Korbisiero.