Rukomet Hratska - Srbija
Alo!/Marko Metlaš
Rukomet Hratska - Srbija

Alo!/Marko Metlaš

Rukomet Hratska - Srbija, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Rukometna reprezentacija Srbije večeras igra protiv Hrvatske u Beogradu u jednom od najvažnijih mečeva u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija posle dva kola ima samo jedan bod, ostvaren protiv slabašne Belgije na svom terenu i poraz u Švajcarskoj, pa mora da se "vadi" protiv jedne od najjačih selekcija sveta koja ima maksimalan učinak u grupi.

Meč je imao i uvertiru koja se nije dopala selektoru "orlova" Nenadu Peruničiću jer je mesto odigravanja promenjeno u Štark arenu umesto u halu "Aleksandar Nikolić", gde je atmosfera sigurno teža za goste.

"Hrvatska je favorit zbog svega svega onog što je uradila u poslednjih 20 godina i više, ne samo protiv nas. To ne znači da nemamo našu šansu. Naša mladost, energija i jedan novi put momaka zeljnih novog dokazivanja, a gde ćete bolje da se dokazujete nego protiv Hrvatske. Znate i sami da je ovo utakmica koja nosi drugaciiju draž, a sportskom domenu i od moje generacije, uvek je sve na terenu bilo fer, muški, sportski i želeo bih da tako ostane", rekao je Peruničić na konferenciji za medije.

Selektor Hrvatske i jedan od najtrofejnijih stručnjaka Lino Červar istakao je da veoma poštuje Srbiju i selektora Peruničića, koga je opisao kao hrabrog i sličnog njemu.

"Favoriti smo, to je tačno, ali u kvalifikacijama su posebne utakmice i sa posebnim nabojem. Ako želimo dobar rezultat moramo izuzetno da odigramo i pored toga što smo nekompletni. Biće složena utakmica, psihološki možda teža za domaćina", izjavio je Červar.

Švajcarci su juče slavili u Belgiji 28:25 i dodatno pobegli Srbiji sa četiri boda, a na kontinentalni turnir idu dva iz grupe, uz četiri najbolje plasirane selekcije iz svih osam grupa.

Utakmica Srbija - Hrvatska počinje u 18 sati, a ulaz je besplatan u Štark arenu.