Pol Tergat, Dejan Nikolić i Kevin Li
Alo!/Vladimir Marković
Pol Tergat

Alo!/Marko Metlaš

Pol Tergat, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Promoter 32. Beogradskog maratona, legendarni atletski šampion Pod Targat, juče je napustio našu prestonicu, i to prepun neverovatnih i pozitivnih utisaka.

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Želim još jednom da čestitam ekipi Beogradskog maratona na izuzetnoj organizaciji 32. Beogradskog maratona , kao i svima koji su učestvovali u kreiranju i realizaciji ovog vrhunskog događaja. Impresioniran sam kompletnom organizacijom, divnim ljudima i gostoprimstvom tokom svog boravka u Beogradu. Tehnički dobro može da se uradi svaki događaj, ali pozitivnu atmosferu i divnu energiju koju sam doživeo u Beogradu nemoguće je kreirati ako je nemate u svojim srcima. Nosim izuzetno pozitivne utiske svojoj pravoj kući, pošto Beograd smatram svojim drugim domom - objašnjava Tergat.

Pol Tergat, Dejan Nikolić i Kevin Li

Alo!/Vladimir Marković

Uzdravlje: Pol Tergat u društvu Dejana Nikolića, direktora Beogradskog maratona, i Kevina Lija, direktora više maratona u Kini Foto: Alo!/Vladimir Marković

Želim ponovo Trku kroz istoriju

Tergat se nada da će se obnoviti trka u Beogradu koja je bila jedinstvena u svetu.

- Posebno bi mi bilo drago da se obnovi Trka kroz istoriju na prostoru Beogradske tvrđave, u kojoj sam i lično učestvovao četiri puta. Ona je spoj sporta, istorije i kulture, što apsolutno jedinstven događaj u svetu - tvrdi ambasador Ujedinjenih nacija, član Međunarodnog olimpijskog komiteta i predsednik Olimpijskog komiteta Kenije.

Kenijac, koji je tokom karijere osvojio 13 medalja na svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama, višestruki svetski rekorder na 10.000 metara i petostruki prvak sveta u krosu, otkrio nam je još jednu novinu:

- S velikim zadovoljstvom sam se dogovorio s rukovodstvom da budem stalni ambasador Beogradskog maratona u svetu. Želja mi je da ovu divnu manifestaciju promovišem u svakoj prilici na putovanjima i susretima s mnogobrojnim sportskim zvaničnicima i predstavnicima medija. Učestvovao sam na najznačajnijim i mnogim svetskim šampionatima, ali moram vam reći da sam Beogradskim maratonom oduševljen, kao i svime što sam doživeo u vašem gradu. To jeste razlog što na ovakav način želim da podržim dugogodišnje napore i entuzijazam organizatora Beogradskog maratona da nastave svoj uspešan put, pogotovu što su nedavno dobili veliko svetsko priznanje i postali deo serije „World Marathon Majors“.