Rukometašice Srbije
rss.org.rs
Rukometašice Srbije

rss.org.rs

Rukometašice Srbije, Foto: rss.org.rs

Holanđanke su od samog starta uspostavile tempo koji njima odgovara, povele su posle manje od 15 minuta 10:4. Do kraja poluvremena su održavale prednost, a najveća razlika je bila 10:20, nakon čega su naše rukometašice postigle dva vezana gola i otišle na odmor!

Protivnik je nastavio istim tempom i u drugom poluvremenu, dva vezana gola Holanđanki, pa dva vezana gola naših rukometašica i četri gola u mreži Srbije na 14:26, već tada je pobednik bio rešen.

Do kraja meča Srbija je pokušala da smanji razliku, ali svaki put kad bi dali dva-tri gola, usledila je serija Holanđanki!

Holandija će ovom pobedom preneti dva boda u narednu fazu, kao i trenutno prvoplasirana Norveška. Srbija će svoju šansu za prolaz tražiti u direktnom meču sa Slovenijom!

Obe reprezentacije imaju po četri boda!

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Holandiju je predvodila Estevana Polman sa osam golova, inače supruga bivšeg fudbalera Rafaela van der Varta, dok su po šest postigle Van der Hejden, Abing i Dulfer. 

Najefikasnije u srpskom timu bile su Liščević, Obradović i Trifunović sa po 6 pogodaka. Veći debakl ublažila je i Katarina Obradović sa 9 odbrana.