Srbija - Francuska rukomet
Alo/Marko Metlaš
Srbija - Francuska rukomet

Alo/Marko Metlaš

Srbija - Francuska rukomet, Foto: Alo/Marko Metlaš

Kvalifikacije nisu gotove, ali Srbija već sada može da proslavi plasman na rukometno Evropsko prvenstvo. Evropska rukometna federacija objavila je da se reprezentacija Belgije povukla iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022 u Mađarskoj i Slovačkoj.

Srbiji je preostalo da odigra utakmicu protiv Grčke u kvalifikacijama. Prethodno su Orlovi nadigrali Grke i Francuze, i odigrali nerešeno sa Trikolorima. Kako god da se preostale utakmice u grupi završe, Srbiju ne mogu da prestignu Trikolori zbog boljeg međusobnog skora.

Federacija Belgije je pre nekoliko dana obavestila Evropsku rukomentu federaciju da zbog korona virusa neće nastupati u kvalifikacijama i da odustaje od takmičenja. Čekala se samo potvrda EHF-a, a Belgijanci neće snositi posledice zbog istupanja iz kvalifikacionog ciklusa.

"EHF će u kontaktu sa preostalim selekcijama iz Grupe 1 definisati raspored odigravanja poslednje tri utakmice Grčka - Francuska, Grčka - Srbija i Francuska - Grčka", navodi se u saopštenju.

Plasman na Evropsko prvenstvo će obezbediti dve najbolje plasirane reprezentacije u grupi, pa ostaje da se vidi da li će drugu kartu za prvenstvo Starog kontinenta uz Srbiju ugrabiti Francuska ili Grčka.

Bonus video: 

PROČITAJTE JOŠ: