najmasovniji trening za maraton
Alo!/Marko Metlaš
najmasovniji trening za maraton

Alo!/Marko Metlaš

Najmasovniji trening za maraton, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Odabrano društvo, oni najiskreniji i najverniji učesnici Beogradskog maratona, održali su danas javni trening za spektakularni događaj zakazan za 14. april.

Pročitajte još:

Trčanje sa sve više dama

Alo!/Marko Metlaš

Sve više dama u timu AR Belgrade, Foto: Alo!/Marko Metlaš

- Ko se spremio, spremio se. Pogotovo za maraton i polumaraton. Ne postoji mogućnost da se neko prijavi, a da nije spreman. Ipak, oni koji ne mogu da izdrže najveće napore, tradicionalno će imati priliku da nastupe u Trci zadovoljstva na pet kilometara, gde očekujemo oko 20.000 učesnika. U saradnji sa Fakultetom za fizičku kulturu i menadžment u sportu Univerziteta „Singidunum“, našim partnerima kao što su „Najki trkački klub“, „Burt“, „Kapital kru“ i ostalima, koji su želeli da nam se pridruže, organizovali smo ovaj događaj s akcentom na druženju - rekao je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Trening pod nadzorom Nikoličća i Boškovića

Alo!/Marko Metlaš

Trening pod nadzorom Nikoličća i Boškovića, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Organizatori imaju razloga za zadovoljstvo, pošto završne pripreme za spektakl na ulicama srpske prestonice 14. aprila teku po planu.

- Za polumaraton i maraton prijavljeno je oko 8.000 učesnika, što će biti rekord u odnosu na sve prethodne godine - dodao je Dejan Nikolić.

Na predstojećem 32. Beogradskom maratonu očekuje se i nastup 1.100.000. učesnika, računajući sve dosadašnje trkače. Za ovog jubilarca biće obezbeđena i prigodna nagrada.
- To, zapravo, govori o masovnosti i tradiciji ovog događaja, pogotovo što ove godine očekujemo 28.000 trkača na ulicama glavnog grada - s ponosom će Dejan Nikolić.