"Adidas Runners Belgrade" tim na Beogradskom maratonu
Promo

Promo

"Adidas Runners Belgrade" tim na Beogradskom maratonu, Foto: Promo

Na 32. Beogradskom maratonu trčale su i članice tima Adidas Runners Belgrade, predvođene Biljanom Cvijanović, jednom od naših najboljih i najuspešnijih polumaratonki.

PROČITAJTE JOŠ:

Među njima, učestvovalo je 78 devojaka koje su prošle program „SHERUNS21K”, iza koga stoje kapiteni ovog tima. Pripreme su trajale tri meseca, uz tri treninga nedeljno.

- Ponosna sam kao kapiten i trener što je čitav tim od čak 78 devojaka završio polumaratonsku trku, koju nikada ranije nisu trčale, a sve zahvaljujući divnom projektu adidasa - kaže Biljana Cvijanović, pobednica 2. Beogradskog polumaratona, održanog prošle godine, i dodaje:

- Ovo je odlična stvar za Beograd i Srbiju i fascinantan završetak tromesečnog rada koje je po snegu, suncu i kiši pomoglo još desetak ljudi u ulozi trenera i “pejsera”. Moram da se zahvalim i svima njima, jer timski rad je ono što je dovelo do današnjeg uspeha svih devojaka.

Promo

Biljana Cvijanović iz "Adidas Runners Belgrade" stize na cilj, Foto: Promo

Biljana je ovogodišnju trku na 21 kilometar završila kao peta i priznaje da joj nije bilo lako.

- Očekivala sam malo bolji rezultat, bilo mi je teško i moram da priznam da je ovo bila jedna od najtežih trka u mojoj dosadašnjoj karijeri. Ipak, srećna sam što sam na stazu izvela devojke koje su prvi put trčale. To je i bio moj cilj za ovu godinu. Biće još trka i odličnih rezultata - ističe višestruka prvakinja Srbije na srednjim i dužim prugama, koja se trčanjem bavi 20 godina.

Kocić: Moćan je osećaj trčati svojim gradom sa maratonskim brojem

Sa Biljom se oko atmosfere u timu složila i Dijana Kocić, jedna od 78 devojaka koje su danas ostvarile ovaj veliki uspeh i dodala:

- Moćan je osećaj trčati svojim gradom sa maratonskim brojem. Hvala Beogradu i Beograđanima na podršci. Bez tog bravo i samo napred, sve ovo bi bilo puno teže. Hvala i najboljim pejserima iz AR Belgrade tima, bez njihovog bodrenja, ne bih istrčala 21 kilometar za 02:05. Medalja je moja, a osim što sam se zbog toga veoma raznežila, jako sam ponosna na sve devojke iz programa. To su žene carice - sa osmehom na licu je ispričala Dijana

Na prvom treningu u okviru programa „SHERUNS21K” bilo je 80 devojaka. Kroz tri termina nedeljno, odnosno dva treninga laganog trčanja i jedan jačeg intenziteta, do danas, kad su izašle na stazu, prošle su, bez odustajanja, gotovo sve.

Promo

"Adidas Runners Belgrade" tim na Beogradskom maratonu, Foto: Promo

- Uživamo na treninzima, atmosfera je toliko dobra da jedva čekamo sledeći. Cilj svega je da se devojke dobro zabave, pomere svoje granice i postanu zaljubljenici u trčanje - rekla je Biljana Cvijanović, uz napomenu da se na trasi 32. Beogradskog maratona našlo ukupno 200 članova Adidas Runners tima, što ih čini jednim od najmnogobrojnijih ekipa na ovogodišnjem takmičenju.