Program uspeo: "SHERUNS21K" DEVOJKE istrčale svoj prvi polumaraton (FOTO GALERIJA)

Alo.rs | sport 2019-04-15 04:24:31 2019-04-15 04:24:31

Trener i kapiten Adidas Runners Belgrade tima Biljana Cvijanović ponosna što je cela ekipa završila trku na 32. Beogradskom maratonu

Promo

Na 32. Beogradskom maratonu trčale su i članice tima Adidas Runners Belgrade, predvođene Biljanom Cvijanović, jednom od naših najboljih i najuspešnijih polumaratonki.

PROČITAJTE JOŠ:

Među njima, učestvovalo je 78 devojaka koje su prošle program „SHERUNS21K”, iza koga stoje kapiteni ovog tima. Pripreme su trajale tri meseca, uz tri treninga nedeljno.

- Ponosna sam kao kapiten i trener što je čitav tim od čak 78 devojaka završio polumaratonsku trku, koju nikada ranije nisu trčale, a sve zahvaljujući divnom projektu adidasa - kaže Biljana Cvijanović, pobednica 2. Beogradskog polumaratona, održanog prošle godine, i dodaje:

 

- Ovo je odlična stvar za Beograd i Srbiju i fascinantan završetak tromesečnog rada koje je po snegu, suncu i kiši pomoglo još desetak ljudi u ulozi trenera i “pejsera”. Moram da se zahvalim i svima njima, jer timski rad je ono što je dovelo do današnjeg uspeha svih devojaka.

Biljana je ovogodišnju trku na 21 kilometar završila kao peta i priznaje da joj nije bilo lako.

- Očekivala sam malo bolji rezultat, bilo mi je teško i moram da priznam da je ovo bila jedna od najtežih trka u mojoj dosadašnjoj karijeri. Ipak, srećna sam što sam na stazu izvela devojke koje su prvi put trčale. To je i bio moj cilj za ovu godinu. Biće još trka i odličnih rezultata - ističe višestruka prvakinja Srbije na srednjim i dužim prugama, koja se trčanjem bavi 20 godina.

Kocić: Moćan je osećaj trčati svojim gradom sa maratonskim brojem

Sa Biljom se oko atmosfere u timu složila i Dijana Kocić, jedna od 78 devojaka koje su danas ostvarile ovaj veliki uspeh i dodala:

- Moćan je osećaj trčati svojim gradom sa maratonskim brojem. Hvala Beogradu i Beograđanima na podršci. Bez tog bravo i samo napred, sve ovo bi bilo puno teže. Hvala i najboljim pejserima iz AR Belgrade tima, bez njihovog bodrenja, ne bih istrčala 21 kilometar za 02:05. Medalja je moja, a osim što sam se zbog toga veoma raznežila, jako sam ponosna na sve devojke iz programa. To su žene carice - sa osmehom na licu je ispričala Dijana

Na prvom treningu u okviru programa „SHERUNS21K” bilo je 80 devojaka. Kroz tri termina nedeljno, odnosno dva treninga laganog trčanja i jedan jačeg intenziteta, do danas, kad su izašle na stazu, prošle su, bez odustajanja, gotovo sve.

- Uživamo na treninzima, atmosfera je toliko dobra da jedva čekamo sledeći. Cilj svega je da se devojke dobro zabave, pomere svoje granice i postanu zaljubljenici u trčanje - rekla je Biljana Cvijanović, uz napomenu da se na trasi 32. Beogradskog maratona našlo ukupno 200 članova Adidas Runners tima, što ih čini jednim od najmnogobrojnijih ekipa na ovogodišnjem takmičenju.

Expand player
Pogledajte više