Prijem za Sportski savez Srbije
Dejan Malagurski
Prijem za Sportski savez Srbije

Dejan Malagurski

Prijem za Sportski savez Srbije, Foto: Dejan Malagurski
Davor Štefanek na prijemu za Sportski savez Srbije

Dejan Malagurski

Davor Štefanek na prijemu za Sportski savez Srbije, Foto: Dejan Malagurski

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić rekao je da mu je izuzetno zadovoljstvo zbog prilike da, u ime Grada Subotice, pozdravi učesnike panel diskusije Sportskog saveza Srbije. On je istakao da su Subotičani ponosni na olimpijskog šampiona našeg sugrađanina Davora Štefaneka koji predsedava Nacionalnim sportskim savezom.

„Ovaj grad iznedrio je mnoge vrhunske sportiste. Mnogi sadašnji i budući subotički šampioni su danas okupljeni oko Sportskog saveza Subotice, koji uspešno predvodi generalni sekretar Dejan Vuković i njegov tim. Sa skoro 150 sportskih klubova, društava i saveza, subotička krovna sportska organizacija je među najaktivnijim u Srbiji, sa ponosnom tradicijom koja je počela u ovom obliku 1961. godine“, naglasio je Stevan Bakić.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić

Dejan Malagurski

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, Foto: Dejan Malagurski

Grad Subotica je poslednjih godina, kako je istakao, imao odličnu saradnju kako sa nacionalnim, tako i sa lokalnim savezom i ona će se u narednom periodu nastaviti.

„Ulagali se mnogo u sportsku infrastrukturu i u toj oblasti imali smo veliku podršku Republike i Pokrajine. Verujem da ćemo zajedno realizovati još mnogo projekata od značaja za sport“, rekao je Stevan Bakić.

Svim gostima, učesnicima panel diskusije, gradonačelnik Bakić, poželeo je kvalitetnu diskusiju i ugodan boravak u našem gradu.

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor podsetio je da je Subotica uvek bila grad sportova tako da se tradicija sporta u Subotici neguje duže od veka.

„Velika je čast što su na čelu Sportskog saveza Srbije baš naši Subotičani. Subotica to zaslužuje i sigurno, u najpozitivnijem smislu, iz toga može da profitira. To su pokazale i ove prethodne tri godine od kada oni vode Sportski savez Srbije“, istakao je dr Balint Pastor.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek zahvalio se novoizabranom gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću i svim čelnim ljudima u Subotici i izrazio nadu da će se dobra saradnja nastaviti kako bi se sport u Subotici podigao na još viši nivo.

„Pripala mi je čast da vodim Sportski savez Srbije pre tri godine i mislim da to dobro radim zajedno sa mojim saradnicima i mogu da obećam da ćemo da nastavimo dobru saradnju, da organizujemo panel diskusije, male sajmove sporta, kao što smo ove godine u Subotici koja je uvek izuzetan domaćin“ rekao je Davor Štefanek.

PROČITAJTE JOŠ: