Korona test
Shutterstock
Korona test, Foto: Shutterstock

Ali, to ga nije omelo da se bavi onim što najviše voli. Tako je i stigao do NFL-a. I do rekorda.

U dresu Nju Orleans Sejntsa 1970. godine je uspeo da postigne pogodak za tri poena (fild-gol) sa udaljenosti od 63 jarda (57,6 metara). Čak 43 sezone to je bio najuspešniji NFL šut u istoriji najjače lige na svetu, sve dok Met Prejter 2013. nije uspeo da Dempsija nadmaši za jard.

Bio je voljen dok je igrao, jer nije dopustio da mu hendikepi s kojima je rođen stoje na putu ka snovima. Ali, kako je stario, tako je njegovo zdravstveno stanje bivalo sve više narušeno. Od 2012, kada je primetio da postaje dementan, dijagnostikovana mu je Alchajmerova bolest. Nedavno, 25. marta, bio je pozitivan na novi korona virus. Deset dana kasnije je preminuo.

Igrao je, posle Sejntsa, za Filadelfija Iglse, Los Anđeles Remse, Hjuston Oilerse, te Bafalo Bilse. Uvršten je u Kuću slavnih američkog fudbala, gde se nalazi i njegova posebno pravljena patika kojom je šutirao. Kako napred nije zaobljena, već ravna, bio je posle postavljanja pomenutog rekorda kritikovan da "ima prednost" u odnosu na druge koji šutiraju.