Šah
M.S.
Šah

M.S.

Šah, Foto: M.S.

Ova situacija je doprinela i na neki indirektan način proizvela više Berger turnira koji se igraju u Srbiji. Po nekom pravilu, takvi turnir okupljaju deset igrača koji igaju za neku od međunarodnih normi, koje služe za sticanje i priznavanje međunarodnih titula intermajstora i velemajstora.

Upravo naši intermajstori i velemajstori, usled slabe mogućnosti odlaska na međunarodne turnire, igraju naše Berger turnire uz pomoć stranih igrača.

Na redu su masovni turniri. Jedan od njih je polufinale Srbije koje se igra u gradu šaha, Paraćinu. Tu je neizostavni Saša Jevtić koji se već u ovih godinu dana suočavao sa ovakvom situacijom i ovim problemima. Ipak, sada je situacija malo složenija, jer je Paraćin kao grad odlučio da se na primer nastava do 19. marta i za osnovce i srednjoškolce izvodi na daljinu, baš zbog broja zaraženih.

Turnir treba da počne u utorak 16. marta. Za sada je na muškom turniru prijavljeno 43 igrača, a na ženskom turniru 13 igračica.

Krenula su i školska takmičenja u šahu. Održana su školska takmičenja širom Srbije, a neki su započeli i opštinska takmičenja. Zvaničan datum za sprovođenje opštinskog takmičenja za osnovce je 20. i 21. mart.

Verujemo da će šahovski radnici uspeti da svojom pametnom strategijom, usmere brod šahista kroz sigurne tokove i sačuvati sva ona takmičenja koja su se decenijama igrala. Tako će zadovoljstvo armije šahista, ali i još veće armije njihovih navijača biti ostvareno.

PROČITAJTE JOŠ: