Kristijan Kolmen
AP Photo/Petr David Josek
Kristijan Kolmen

AP Photo/Petr David Josek

Kristijan Kolmen, Foto: AP Photo/Petr David Josek

Najbrži čovek današnjice je 23-godišnji Kristijan Kolmen.

PROČITAJTE JOŠ:

Amerikanac je novi svetski prvak na 100 metara - u finalnoj trci u Dohi ostvario je vreme od 9.76 sekundi, najbolje u sezoni, i ubedljivo nadmašio 37-godišnjeg veterana Džastina Getlina (9.89).

Kristijan Kolmen

EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Kristijan Kolmen, Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Pre samo sedam dana Kolmenov nastup na Svetskom prvenstvu je bio pod znakom pitanja, jer je Američka antidoping agencije podnela prijavu protiv njega, zbog toga što se tri puta nije našao na mestu na kome je trebalo da bude, kada su dolazili doping inspektori.

Prijava je kasnije povučena, jer je, kako su objavili američki mediji, Kolmen dostavio validno opravdanje i razloge zbog kojih se mimoilazio sa inspektorima. Da je prijava ostala na snazi mogao je da bude suspendovan i na dve godine.

Medalja sa Evropskog prvenstva ne donosi Olimpijske igre! Evo kako, gde i kada naši momci mogu do Tokija!

AUTOR: Blicsport/ S.I. DATUM I VREME: 28.09.2019. 21:09 Moraće naši odbojkaši još dobrano da se oznoje da bi osigurali vizu za najveću smotru sporta na svetu. Odbojkaši Srbije, Foto: EPA Julien Warnand Medalja je osigurana, ali norma za Olimpijske igre (još) nije.

Bronza je pripala Andreu de Grasu iz Kanade (9.90).

BONUS VIDEO:

Milojević posle utakmice sa Voždovcem

 

Komentari (2)

JA

29.09.2019 10:16

Sad je cist zato sto je amerikanac.

Vlada-cokolada

01.10.2019 07:46

@JA - Ja u Vašem komentaru ne bih ništa menjao. Samo da dodam, źiveo sam u Usa sedamdesetih. Uh mako moja koliko je bilo dopinga!!!!! Bilo je "ko voli nek izvoli",