Andrija Prlainović
A. Dimitrijević
Andrija Prlainović, Foto: A. Dimitrijević

* Rođen je 1987. godine

* Proglašen je sportistom godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije 2012. godine

* Godinama unazad standardni je član vaterpolo reprezentacije Srbije

Proslavljeni srpski vaterpolista Andrija Prlainović potpuno otvoreno je pričao o rivalstvu Srbije i Hrvatske. Prlainović je u intervjuu za hrvatski porta istakao da vaterpolisti Hrvatske i Srbije nisu dozvolili političarima da pokvare prijateljske odnose koje godinama neguju.

"Srbija i Hrvatska su u poslednjih 10 godina odigrali nekoliko epskih utakmica. Svaka utakmica je priča za sebe. Dueli te dve reprezentacije su nešto najbolje što vaterpolo nudi. Naše međusobne utakmice su prava sportska priča, u sjajnim smo odnosima s njima, stručni štab obe reprezentacije je takođe u prijateljskim odnosima i verujem da će tako biti i dalje.

Nema potrebe da bude bilo kako drugačije, jer politici nismo dopustili da pokvari ovo što imamo", rekao je Andrija, a zatim je nastavio u sličnom tomu: "Nacionalizmom se i u Srbiji i u Hrvatskoj bave samo oni koji nisu sposobni da kvalitetno obavljaju ono što bi trebalo da rade. Kako politika u svim zemljama bivše Jugoslavije nema šta da ponudi narodu, bolji život i dobar standard, onda nude samo nacionalizam, a to je tužno.

PROČITAJTE JOŠ:

Nas sportiste, pogotovo nas koji smo među najboljima na svetu, ta priča ne zanima i ne bi nas trebala zanimati. Naš jedini interes je sport, a s Hrvatskom imamo fantastično sportsko rivalstvo i na to sam ponosan" ističe srpski reprezentativac.

BONUS VIDEO:

Atmosfera na Tašu! Meč Srbija - Hrvatska!