Miroslav Aksentijević
Screenshot, subotica.com
Miroslav Aksentijević

Screenshot, subotica.com

Miroslav Aksentijević, Foto: Screenshot, subotica.com

U subotu je poginuo trener ženskog odbojkaškog kluba Spartak iz Subotice i nekadašnji selektor hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije Miroslav Aksentijević. Srpski stručnjak iz Valjeva poginuo je na motoru, nakon što je na njega naleteo automobil. Miroslav Aksentijević je od 2004. godine imao i hrvatski pasoš...

PROČITAJTE JOŠ:

Aksentijević je sa odbojkašicama Spartaka završio sezonu na šestom mestu, a hrvatsku reprezentaciju vodio na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2009. godine, a godinu dana kasnije na Svetskom prvenstvu u Japanu. Najveći uspeh u karijeri ostvario je kao trener odbojkaša Varaždina s kojima je bio državni prvak.

- Uh, neverovatna vest, baš smo svi šokirani. Da, znam neke detalje oko ove tragedije, javio mi ih je menadžer Bojan Šimurina - rekao je dubokim glasom predsednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković, pa nastavio:

- Miroslav je nastradao dok je bio na motoru, na naplatnim kućicama kod Rume na njega je naleteo automobil. Ubrzo je prebačen u bolnicu u Šabac, ali nažalost nije uspeo da se izvuče. Ovo je velika, strašna tragedija za sve nas, reč je o velikom stručnjaku koji je u par navrata ostavio veliki trag u hrvatskoj odbojci.