Nemanja Petrić
EPA-EFE/YOAN VALAT
Nemanja Petrić

EPA-EFE/YOAN VALAT

Nemanja Petrić, Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Kapiten odbojkaša Srbije Nemanja Petrić rekao je da mu je drago što su odbojkaši obradovali naciju osvajanjem evropskog zlata.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je sinoć u finalu EP pobedila Sloveniju 3:1 posle preokreta.

"Sjajan je osećaj kada vidis da nas ovoliko ljudi podržava. Drago nam je smo što smo imali priliku da sve učinimo ponosnim i ne postoji veća sreća od toga. Učinili smo veliku stvar, nismo ni svesni šta smo uradili, ali doći će to kada se glave ohlade", rekao je Petrić Tanjugu.

Petrić je rekao da je velika stvar što je Srbija na šampion Evrope i muškoj i u ženskoj konkurenciji.

"Najbitnije da je Srbija na krovu Evrope u obe konkurencije. To je sjajna stvar".

Nemanja Petrić

AP Photo/Michel Euler

Nemanja Petrić, Foto: AP Photo/Michel Euler

Primač srpske ekipe rekao je i šta je kroz glavu prolazilo igračima posle prvog izgubljenog seta.

"Kao i u četvrfinalu i polufinulu, bilo je nam je u glava da budemo samo istrajni u želji da pobedimo. Izdržali smo pritisak i rezultat je dosao", rekao je Petrić.

Obojkaši Srbije za nešto više od mesec dana sa novim selektorom Slobodanom Kovačdm uspeli su da dođu do zlatne medalje, nadmašivsi tako očekivanja sportske javnosti.

Slovenci nisu mogli da se pomire sa porazom - Evo šta su uradili dok su "orlovi" slavili zlato (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ I.Dž. DATUM I VREME: 29.09.2019. 19:59 - 29.09.2019. 20:05 Srbija je u finalu Evropskog prvenstva u Francuskoj savladala Sloveniju (3:1) i osvojila odbojkaško zlato. Foto: AP Michel Euler Prvu meč loptu iskoristio je Petrić fenomenalnim servisom i inicirao veliko slavlje "orlova".

"Kvalitet je tu. Sklopile su se neke kockice, atmosfera se promenila. Dali smo sve od sebe. To je bio naš san kom smo težili. Trudili smo, emocije su stvarno jako. Vidimo se ispred Skupštine", zaključio je Petrić.

BONUS VIDEO:

Doček odbojkaša Srbije na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu