I dalje u  komi: Šumaher
Profimedia
I dalje u  komi: Šumaher

Profimedia

Mihael Šumaher, Foto: Profimedia

Poslednja vest koja je izašla u javnost daje pravo na optimizam u njegov oporavak.

Pročitajte još:

 

Vozačeva portparolka Sabine Kem rekla je zašto nikad nije govorila medijima informacije iz njegovog života.

- Mediji nisu nikad bili izveštavani o njegovom privatnom životu. On je jednostavno voleo privatnost. Jednom mi je rekao "Nemoj me zvati sve do sledeće godine, nestaću na neko vreme". Mislim da mu je to velika želja za koju je hteo da mu se ispuni jednog dana u budućnosti - rekla je Kem.

Ona je jedna od retkih osoba koja ima pristup Šumaheru, a svoj posao i dalje radi verno i odano prema svome gazdi.

- Na meni je da i dalje radim svoj posao i da ne dopustim da informacije o njegovom stanju izađu u javnost - rekla je Sabine.

Mihael Šumaher

Tanjug

Mihael Šumaher, Foto: AP

Iako se još na leto pisalo kako je njegova supruga Korni kupila vilu u Majorci kako bi Mihaelu osigurala što bolje uslove, čini se da to nije istina, a to je potvrdio bivši šef Ferarija Džin Tod koji ga je često posećivao u njegovoj kući u Švajcarskoj, a ovaj put su zajedno gledali poslednju trku u sezoni.

- Uvek sam oprezan sa bilo kakvim izjavama, ali to je istina. Gledao sam tu trku zajedno s Mihaelom u njegovoj kući u Švajcarskoj - potvrdio je Tod. Bivši šef Ferarija veliki je Šumaherov prijatelj, a to prijateljstvo traje još od vremena kada se Nemac takmičio.

 

- Posetim ga barem dva puta mesečno. Vidim Mihaela, njegovu porodicu... Volim tog čoveka. Voleo bih da je situacija drugačija.

Šumi je na skijanju udario glavom o stenu, a posle toga se ne zna apsolutno ništa o njegovom stanju. Njegova žena smatra da je to stvar samo njene porodice.

To je izazvalo efekt senzacionalističkih vesti koje su se proteklih godina pojavile o Mihaelovom stanju, a koje su kasnije demantovane, poput one da je Mihael spao na 40 kilograma i da vegetira do optimističnih vesti da se oporavio i da čak samostalno hoda. Navodno je svestan svega oko sebe, a čak i plače kada vidi svoju porodicu.