Pljuvanje na mreži, pa tuča
Youtube, screenshot
Pljuvanje na mreži, pa tuča

Youtube, screenshot

Pljuvanje na mreži, pa tuča, Foto: Youtube, screenshot

Epilog „haosa” u Peruđi, po završetku trećeg meča četvrtfinala plej-ofa između šampiona Italije i Monce (3:0) je četvorica suspendovanih igrača.

PROČITAJTE JOŠ:

Najvažnija vest je da će naredna dva meča propustiti Aleksandar Atanasijević, što će biti ogroman hendikep za „Đavole” u polufinalnoj seriji protiv Modene. Da stvar po Peruđu bude još gora, prvi meč će propustiti i startni srednji bloker, Fabio Riči.

Aleksandar Atanasijević Odbojka Odbojkaš

Marko Metlaš

Aleksandar Atanasijević Odbojka Odbojkaš, Foto: Marko Metlaš

- Pljunuo me Orduna! Na pozdravljanju, kroz mrežu, po završetku meča! U prvom trenutku ostao sam u šoku, a onda mi je mrak pao na oči. Nisam uspeo da ga udarim, a hteo sam. Sprečili su me saigrači i hvala im na tome. U svakom slučaju, zbog svog ponašanja odslužiću kaznu. Naseo sam na provokaciju, ali nisam mogao da se suzdržim u tim trenucima.

 

Cela priča je, po rečima Atanasijevića, imala predigru u drugoj utakmici, u Monci.

-Sve je krenulo u njihovoj dvorani. Provocirali su, nisam im ostajao dužan. Da se razumemo, daleko sam ja od cvećke. Ipak, ovaj poslednji gest i pljuvanje, nisam izdržao.

Uz osam mečeva suspenzije za Ordunu, koji je sa 36 godina inače na zalasku karijere, te dve za Atanasijevića, Disciplinska komisija Lige je kaznila Fabija Ričija jednom utakmicom neigranja, ali i Donovana Džavoronoka, primača Monce, sa dva meča.

Peruđa se žalila na odluku Komisije, ali nije realno da se kazna Atanasijeviću bar prepolovi, jer je već bio suspendovan prošle sezone.