ZBOG KAZNE OVAKVI ASOVI PROPUŠTAJU ŠANSU DA ISPIŠU ISTORIJU! Ovi sportisti i selekcije su najviše ugrožene masovnim izbacivanjem sa Olimpijskih igara, Mundobasketa, Svetskog prvenstva u fudbalu...

Rusija je sankcionisana jer nije pružila nikakve dokaze koji bi opovrgli tvrdnje nezavisne komisije o državnom "gledanju kroz prste" sportistima koji su koristili nedozvoljena sredstva!

Rusija - zabrana
Rusija - zabrana, Foto: ALO!

Zbog toga ruski sportisti neće moći da nastupaju pod simbolima Rusije na Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju, Svetskom prvenstvu u fudbalu, u Kataru 2020, ali i Zimskim olimpijskim igrama 2022.

NEZAPAMĆENI PRESEDAN U SVETU SPORTA! Rusija izbačena sa Olimpijskih igara

Za Olimpijske igre se već sada kvalifikovalo čak 152 sportista iz ove zemlje u 16 discpilina: basketu 3x3, kanuu, biciklizmu, umetničkom plivanju, streličarstvu, skokovima u vodi, konjičkim nadmetanjima, jedriličarstvu, streljaštvu, sportskom penjanju, modernom petoboju, tekvondou, odbojci ( čak su se kvalifikovali i na pesku), rvanju i ono što je sigurno najboljnije, gimnastici!

Ovo ujedno znači da u Tokiju neće biti ni njihovih selekcija u košarci, odbojci obe selekcije(muška reprezentacija osvojila je zlato 2012. godine i EP 2017.)!

Košarkaši Rusije slave pobedu
Košarkaši Rusije slave pobedu, Foto: AP/Lefteris Pitarakis

To znači da na parketima neće biti košarkaških zvezdi kao što su Aleksej Šved, Andrej Voroncevič, Andrej Zubkov,  Mihail Kulagin, Vitalij Fridzon, Nikita Kurbanov, oni su trebali da igraju kvalifikacioni turnir u Splitu zajedno sa Nemačkom i Meksikom, da bi se potom sastali sa drugom grupom u kojoj su Hrvatska, Tunis i Brazil.

UNIŠTILI RUSIJU! Posle izbacivanja sa Olimpijskih igara, FIFA ih eliminisala sa Svetskog prvenstva u fudbalu

Odbojci će mnogo faliti asovi poput Jevgenije Startceve i Jekaterine Jefimove u ženskoj, odnosno Igor Kobzar u muškoj reprezentaciji!

Definitvno le da će najveći udarac Rusi pretrpeti u gimnastici, na prošlim OI su njihovi takmičari osvojili 11 medalja, svakako da će nedostajati i rvači (9 medalja), u mačevanju su osvojili sedam, a u boksu, plivanju i streljaštvu po četri!

U Brazilu su osvojili 56 medalja, 19 zlatnih, 17 srebrnih, 20 bronzanih!

Odbojkaši Rusije slave titulu
Odbojkaši Rusije slave titulu, Foto: EPA/Tannen Maury

Samo sportisti koji dokažu da nisu dopingovani i da nisu uključeni u pomenuti skandal (navodno sistemski doping) moći će da se takmiče na najvećim sportskim događajima, ali ne kao predstavnici Rusije - nego pod "neutralnom zastavom".

IZBACUJU IH SA OLIMPIJADE, MONDIJALA, SVIH TAKMIČENJA... Otkrivamo da li će Rusija igrati na Evropskom prvenstvu u fudbalu 2020. godine

Svi ruski sportisti koji će želeti učestvovati na OI, uključujući  i najpopularniju ruski atletičarku, skakačicu u dalj Dariju Klišinu i tenisera Danila Medvedeva, moraće da se da prilože dokaze!  Peti teniser sveta još uvek nije obezbedio plasman u Tokiju, tek će narednog proleća saznati da li će biti pozvan a sve zavisi od njegovog plasmana na ATP listi!

Iz Rusije je već najavljena žalba na ovu odluku WADA, a imaju rok od 21 dan.

EKIPNI OLIMPIJSKI SPORTOVI U KOJIMA JE RUSIJA SUSPENDOVANA

Basket 3X3 (muškarci i žene)
Košarka - muškarci igraju kvalifikacioni turnir u Splitu
Odbojka - muškarci su se kvalifikovali kao pobednici grupe (bili u grupi sa Iranom, Kubom i Meksikom)
Odbojka - žene su se kvalifikovale kao pobednice grupe (bile u grupi sa Južnom Korejom, Kanadom i Meksikom)
Rukomet - žene su obezbedile mesto u olimpijskim kvalifikacijama, a imaće priliku da kao šampionke sveta direktno overe plasman na Olimpijske igre. Obezbedile su polufinale.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi