Olivera Jevtić
Marko Metlaš
Olivera Jevtić

Marko Metlaš

Olivera Jevtić, Foto: Marko Metlaš

Pakleni plan bugarskog manijaka

Napadač na Oliveru Jevtić, koga je policija identifikovala kao Bojana Vačeva, jasno je imao nameru da povredi srpsku atletičarku. Snimak sa lica mesta pokazuje da je očigledno imao razrađen plan kako da je gurne i povredi, jer je neposredno pre napada nekoliko puta pogledao u nju. On je sakrio takmičarski broj kako ne bi mogao da bude odmah identifikovan. Nakon što je Užičanka pala, on je nastavio da trči sa grupom vodećih atletičara kako bi se što pre udaljio sa lica mesta.

Olivera Jevtić je za „Alo!“ do detalja opisala incident, koji je, po njenim rečima, mogao da ima i smrtni ishod.

- Ne smem ni da pomislim kako je sve moglo da se završi. Taj čovek je mogao da me ubije! Da sam direktno pala na glavu na kockama popločanu stazu, garantovano bih okončala život usred trke. Ovako, imala sam sreću da se u mojoj blizini našao neki momak, preko kojeg sam pala na kuk i on je donekle amortizovao to moje posrtanje. Uprkos tome, osetila sam snažan udarac glavom, čak su i takmičari čuli jeziv, tup udarac o pločnik. U tom momentu sam počela da vičem: „Glava me boli, glava me boli.“ Iskreno, pomislila sam da upravo izgovaram poslednje reči. Lekarska ekipa mi je brzo prišla kako bi mi ukazala prvu pomoć.

Olja je ubeđena da je muškarac imao pik baš na nju.
- Na snimku sam kasnije videla da se probijao kroz masu takmičara i da je probijajući se sa leve strane kroz špalir atletičara jurišao baš na mene. Osetila sam neki životinjski nagon u trenutku kada me je odgurnuo. Čovek mora da ima više od 100 kilograma. Samo bih volela da znam razlog zbog kojeg me je tako mučki napao, kao da je imao nameru da me povredi. Na kraju sam prošla dobro, rendgenski snimci kuka i glave pokazali su da nema lomova, ali meni u glavi i dalje zuji.

Trčala pod bombama

Svašta je tokom karijere duge 30 godina preko glave preturila Olivera Jevtić. - Neverovatne stvari mi se dešavaju u životu. Pre ovog napada u Sofiji, još 1999. sam trčala i trenirala na Zlatiboru kada su na svega stotinak metara od mene padale bombe. U Keniji sam se 2007. zadesila usred građanskog rata i bila zarobljena. Jedva sam se evakuisala, i to zahvaljujući kolegi Stenliju Kipritu, kome su pobunjenici zbog toga odsekli četiri prsta - priseća se Olja.

Naša atletičarka ne može da shvati šta je manijaka iz Sofije nateralo da joj nanese bol...

PROČITAJTE JOŠ: