Velika nagrada Singapura
EPA Diego Azubel
Velika nagrada Singapura

EPA Diego Azubel

Velika nagrada Singapura, Foto: EPA Diego Azubel

Vozač Ferarija Šarl Lekler osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Singapura. Lekler je bio najbrži u kvalifikacijama vremenom minut i 36,217 sekundi. Njemu je to šesta pol pozicija u karijeri.

Markez deveti put ove sezone kreće sa prve pozicije! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 21.09.2019. 17:14 Trka za veliku nagradu Aragona vozi se u nedelju od 13 časova. Mark Markez, Foto: Epa FAZRY ISMAIL Vozač Honde i aktuelni šampion Mark Markez startovaće sa pol pozicije i na Velikoj nagradi Aragona. Markez je do devete pol pozicije ove sezone stigao vozeći krug za 1:47,009 minuta.

Sa drugog mesta trku će početi Luis Hamilton, a slede Sebastijan Fetel, Maks Ferstapen, Valteri Botas i ostali. Odluka o vlasniku pol pozicije pala je u poslednjem krugu koji je odvezao mladi Monegašanin.

Luis Hamilton vodi u generalnom plasmanu sa 284 boda, sledi njegov timski kolega Valteri Botas sa 221, a potom idu Maks Ferstapen, Šarl Lekler i Sebastijan Fetel. Mercedes ima 505 i ubedljivo je prvi u plasmanu konstruktora, sa 154 boda više od drugoplasiranog Ferarija.

PROČITAJTE JOŠ:

Trka za Veliku nagradu Singapura počeće u nedelju u 14.10.

BONUS VIDEO:

Mališani na tribinama proslavljaju gol Partizana