Dejan Vinčić
EPA Antonio Bat
Dejan Vinčić

EPA Antonio Bat

Dejan Vinčić, Foto: EPA Antonio Bat

Slovenija ključa! Vulkan sreće aktivirali su odbojkaši alpske države, a među njima, jedan od najboljih, Srbin - Dejan Vinčić.

PROČITAJTE JOŠ:

U ljubljanskom grotlu (11.425 gledalaca) na pleća su bačeni Poljaci, aktuelni svetski prvaci, za put u finale Evropskog prvenstva. Nedeljni okršaj za zlato u Parizu izborili su ubitačni kapiten Urnaut, kolega mu po poziciji (primač) Čebulj, korektor Štern i drugi izabranici italijanskog stratega Alberta Đulijanija, a svi oni na terenu vođeni iskustvom 33-godišnjeg Vinčića, tehničara već ovenčanog evropskom slavom (srebro na EP 2015, MVP Evropske lige 2015. uz ekipno zlato).

Istetovirao Svetog Jovana Krstitelja

Vinčići su iz Prnjavora, kod Banjaluke, gde reprezentativac Slovenije rado odlazi kad mu profesionalne obaveze dozvole (ujedno, član je Radoma iz Poljske). Familijarno slave Jovana Krstitelja, sveca kojeg je Dejan istetovirao na levoj nadlaktici.

Rođen u Slovenj Gradecu, s korenima iz Republike Srpske, Dejan Vinčić je dugo u reprezentaciji. I sada veruje da stiže do vrhunca bogate karijere.

Dejan Vinčić

EPA Antonio Bat

Dejan Vinčić, Foto: EPA Antonio Bat

- Sjajni smo, osvojićemo zlato - poručio je Srbin u slovenačkim redovima.

Slovenci su potpuno zasluženo u finalu. Najpre su u četvrtfinalu, takođe u svojoj areni „Stožice“, pobedili sada već bivše evropske prvake Ruse (3:1), a potom istim rezultatom Poljake, čiji selektor Hejnen ih je motivisao izjavom da „Slovenija nema toliko kvalitetan tim da bi igrala finale“.

Srbin uradio ono što niko nikada nije! Čitava javnost se klanja Siniši Mihajloviću

AUTOR: Blicsport/S.M. DATUM I VREME: 27.09.2019. 20:59 Bravo, majstore. Siniša Mihajlović, Foto: Filippo Venezia/ANSA via AP Navijači Bolonje već su 21. jula prisustvovali hodočašću i molili se za Sinišu Mihajlovića, isto će činiti 6. oktobra, a kasnije će se dogoditi spektakl na stadionu "Renato Delara". Pristalice tima koji vodi Srbin i Lacija biće zajedno!

 

EP ODBOJKAŠA POLUFINALE

26. septembar - Ljubljana

Slovenija-Poljska 3:1

27. septembar - Pariz

Srbija-Francuska sinoć

MEČ ZA TREĆE MESTO

28. septembar - Pariz

Poljska - Srbija/Francuska 18.00

FINALE

29. septembar - Pariz

Slovenija - Srbija/Francuska 17.30

 - Presudili su naša želja, znanje, kvalitet... Znamo da ima mnogo „stručnjaka“, bilo je komentara posle poraza od Severne Makedonije, isto i posle Bugarske. Pokazali smo im, neka sada pričaju - rekao je Vinčić aludirajući na Hejnenov komentar.

BONUS VIDEO:

Vladan Milojević - konferencija za novinare

 

 

Komentari (2)

Janez

28.09.2019 14:36

koliko je kod vas hrvata in turaka?

piksi

28.09.2019 17:16

samo napred momci,neka pobedi bolji i neka plaču janezi-srećno