vaterpolo
SPD Radnički
vaterpolo

SPD Radnički

vaterpolo, Foto: SPD Radnički

Zato su Kragujevčani ugostili vaterpoliste Jadrana iz Herceg Novog, koji su im pet dana sparingovali za baraž u kojem Šumadinci mnogo očekuju.

Mogli su da odmere snage sa ekipom koja će i ove, kao i prošle godine igrati u elitnom evropskom klupskom takmičenju. Novljani su u trenutku prekida, prošle sezone, zbog pandemije koronavirusa, bili među osam najboljih ekipa u Ligi šampiona, a pre dve godine tesno su poraženi od Marseja u finalu Kupa Evrope. Ukupan rezultat bio je 16:15.

- Radnički nam je izašao u susret u septembru, kada smo na našem "Škveru", pred učešće u Kupu Crne Gore, takođe trenirali pet dana, tako da smo odlučili da im se sada revanširamo pred njihov nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Pored toga, u vreme kada su utakmice redukovane, ovi sparinzi i nama izuzetno znače, jer nas za mesec dana očekuje početak nastupa u Ligi šampiona – ocenio je Petar Radanović, trener Jadrana.

Naglasio je da je izuzetno zadovoljan uslovima u Kragujevcu i kvalitetom sparing partnera i dodao:.

- Radnički je odlična ekipa, koju dobro vodi Uroš Stevanović, o kome ne treba trošiti reči. Imamo dobru saradnju na svim poljima. Mislim da mogu mnogo da doguraju, samo da ostanu zdravi. Nadam se da smo im kroz ovaj sparing pomogli da malo poslože kockice, jer nije jednostavno uklopiti ekipu. Želim im svu sreću i nadam se da će ispuniti cilj plasmanom u Ligu Šampiona. I naše mlađe selekcije su dolazile na turnire u Kragujevac i nadam se da će se ovakva okupljanja nastaviti.

Da su treninzi bili vrlo kvalitetni slaže se i Uroš Stevanović, trener Radničkog:

- Iluzorno je pričati koliko nam znače treninzi sa Jadranom, pogotovo u trenutku kada je odložena utakmica sa Partizanom. Mislim da je ovaj sparing, kao i onaj u Herceg Novom, bio veoma koristan za obe ekipe. Dobro smo se spremali, imamo izuzetno veliku želju da uđemo u Ligu šampiona i sve ćemo uraditi da to i ostvarimo.

Da podsetimo, Šumadinci će igrati u Budimpešti, u grupi u kojoj su i OSC iz glavnog grada Mađarske, Sintez iz ruskog Kazanja, Tarasa i Turkoan, ekipe koje nose imena svojih gradova iz Španije i Francuske.

U drugoj grupi koja, takođe, igra u Budimpešti su grčki Vuljagmeni, italijanska Breša i rumunska Oradea. Pobednici ove dve grupe sastaće se u finalnoj utakmici za plasman u Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ: