Dejan Nikolić
Alo!/Marko Metlaš
Beogradski maraton

Tanjug/Dimitrije Goll 21.04.2018

Beogradski maraton, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll 21.04.2018

Prošlogodišnja debitantska noćna trka na aerodromu „Nikola Tesla“, koja je održana u organizaciji Beogradskog maratona, ovog 1. juna će dobiti nastavak i na startu će se naći duplo više trkača. To je na jučerašnjoj konferenciji za medije najavio Dejan Nikolić direktor Beogradskog maratona i istakao uverenje da „BEG Runway Run“ treba da bude kruna svih trkačkih manisfetacija koje se održavaju širom grada u organizaciji ovog preduzeća.

- Ove godine ćemo imati 1.000 trkača i posebno smo zahvalni kompaniji „Vinci Airsport Serbia“, kao i gradu Beogradu bez čije podrške ne bismo mogli da uradimo ovako veliku stvar. Ovakvim trkama se trudimo da promovišemo sport i našu prestonicu i ona predstavlja krunu svih trkačkih manifestacija koje se održavaju u našem gradu - poručio je Nikolić.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Beogradski maraton

Alo/D.A.

Beogradski maraton, Foto: Alo/D.A.

 

Prijave od 15. aprila
Ovogodišnji Beogradski maraton zakazan je za 14. pril, a dan kasnije počinje proces prijavljivanja za „BEG Runway Run“ trku. Broj učesnika je ograničen na 1.000, a pravo učešća imaju sve punoletne osobe, koje plate kotizaciju 2.000 dinara i potom prođu bezbednosne i kontradiverzione bezbednosne mere.

Ispred skupštine grada trku je podržao pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, koji je prošle godine i sam istrčao stazu od 5.000 metara.

- Učestvovanje na ovoj trci je jedan veliki doživljaj i pozivam sve da nam se 1. juna pridruže na njenom drugom izdanju. Prošlogodišnja trka bila je nešto nepoznato, drago mi je što i ove godine nastavljamo sa sjajnom akcijom, da se trka održi na pisti i pošalje sjajna slika iz Beograda - rekao je Mladenović.