Nikola Rađen
Marko Metlaš
Igor Milanović i Nikola Rađen

Alo!/Vladimir Marković

Trener Igor Milanović i Nikola Rađen na zajedničkoj promociji, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Titula evropskog šampiona sa Crvenom zvezdom 2013. godine ostaće urezana u sećanju Nikole Rađena kao najblistaviji trenutak u njegovoj profesionalnoj karijeri, iako se trofejni vaterpolista može podičiti brojnim uspesima i na klupskom i na reprezentativnom planu.

U razgovoru za „Sport plus“ bivši as Vojvodine, Partizana, Olimpijakosa, Odaree i moskovskog Dinama izrazio je zadovoljstvo zbog povratka u klub koji mu je u srcu.

PROČITAJTE JOŠ:

Mihael Šumaher

AP

„Delfini“, ništa manje nisam očekivao od vas

Vaterpolo reprezentacija Srbije nedavno je osvojila Svetsku ligu u Beogradu i obezbedila plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

- Svaka im čast. Momci su to na domaćem terenu odradili na spektakularan način, ništa manje od njih nisam očekivao. Za neke mlađe vaterpoliste to je bilo iskustvo više pred Olimpijske igre, dok stariji sada putuju na zasluženi odmor. Oni koji ostanu u Srbiji biće gosti na mom kampu - otkrio je Nikola.

- Ne gledam to kao neki veliki povratak. U Crvenoj zvezdi sam doživeo najblistavije trenutke u karijeri i naravno da mi je drago što sam se vratio u klub za koji navijam. Posle mnogo godina u inostranstvu vratio sam se u Zvezdu da u njoj završim karijeru, što mi je bila želja kada sam razmišljao o kraju. Nije u pitanju samo igračka saradnja, već malo šira, između Crvene zvezde i Vind sporta, što mi je jako drago. Imamo ideje kako da se odnosimo prema vaterpolu, najtrofejnijem srpskom sportu, i godinama to i radimo. Zadovoljstvo mi je što ću ponovo nositi crveno-belu kapicu i što ćemo moći da branimo bolje kluba pred punim tribinama naših navijača - kaže Nikola Rađen za naš magazin i nastavlja u jednom dahu:

- Puno mi je srce kada se setim te 2013. godine. To su nezaboravni momenti koji se zaista retko dešavaju u karijeri bilo kog sportiste. Nešto najlepše i najbolje što se meni dogodilo u karijeri. Zvezda je naš najpoznatiji klub i ne treba trošiti reči koliko je velika. Mladim igračima će pune tribine koristiti da se osećaju posebnim u tim trenucima, da vide šta znači imati sedmog igrača i šta znači imati istinski vetar u leđa s tribina.

Nikola Rađen

Marko Metlaš

Nikola Rađen u Zvezdinoj kapici, Foto: Marko Metlaš

Osvajač Svetskog prvenstva sa Srbijom (2009), u dva navrata zlatni sa evropskih šampionata (2012, 2014) i pet puta pobednik Svetske lige (2008, 2010, 2011, 2013, 2014) očekuje da će crveno-beli napraviti iskorak u odnosu na prošlu sezonu.

- Prelazni rok je tek počeo i sve zavisi od igrača koji će nas pojačati. Sigurno je da na čelu sa Igorom Milanoviće i sa mnom, kao jednim od najiskusnijih igrača, može da se očekuje korak više. Prerano je govoriti o ambicijama, ne bih o tome, ali zasad sam zadovoljan kada je reč o budućim planovima u klubu. Sigurno je da će doći još jakih imena, ali to zavisi od struke, odnosno koga će trener izabrati - ističe Rađen.

Vind sport i Zvezda? Zalog za budućnost!

Rađen je direktor perspektivnog Vaterpolo kluba Vind sport, koji je nedavno potpisao tehničku saradnju sa Crvenom zvezdom.

- Kada samo pre osam meseci otvorili kamp u Pančevu, bilo je logično da osnujemo klub u tom gradu. Posle osam meseci potpisali smo tehničku saradnju sa Crvenom zvezdom, što je veliki uspeh za klub koji postoji manje od godinu dana. To je blistavi zalog za budućnost. Svi resursi koje imamo u Pančevu moći će da koristi i Zvezda, a ovom prilikom se zahvaljujem gradskim vlastima koje su nam to omogućile. Niko se do sada nije na taj način odnosio prema vaterpolu, koji je najtrofejniji sport kod nas - poručuje Rađen.

Spekuliše se da bi Crvenu zvezdu narednih dana mogao da pojača još neko od proslavljenih srpskih reprezentativaca.

- Nezahvalno je pričati o tome koga bih želeo za saigrača, pošto svako razmišlja drugačije i ima drugačije planove i ambicije. Jako je lepa ideja da se naši najbolji igrači postepeno vraćaju u Srbiju, da li zbog završetka karijere ili nekog drugog oblika saradnje. U svakom slučaju, sigurno je da naš najtrofejniji sport to zaslužuje - zaključio je proslavljeni član „delfina“.