TIMOVI VRŠE PRITISAK ZBOG KORONE NFL odlaže početak sezone?!

Budući da slučajevi COVID-19 izbijaju širom Sjedinjenih Američkih Država i počinje epidemija i među NFL timovima, zabrinutost za početak sezone 2020. raste.

NFL
NFL, Foto: Printscreen Facebook/NFL

Dok je liga odlučna da se drži svog rasporeda, više NFL timova počinje da traži odlaganje.

Samo mesec dana pre početka trening kampova, NFL doživljava značajan porast slučajeva koronavirusa među timovima. Od nedelje, skoro trećina NFL timova je prijavila najmanje jedan pozitivan test COVID-19.

Alarmantno je i to što možemo videti kojom brzinom se može širiti koronavirus među igračima u jednom timu. Potvrđeno je da u Tampa Bej Bakanersima ima više slučajeva zaraženih igrača, a Denver Bronkos je imao najmanje dva igrača sa pozitivnim testom. Za to vreme u Teksasu, u ekipama Kaubojsa i Teksansa, ima više igrača pozitivnih na koronu.

Bilo je već nekih u NFL-u koji podržavaju odlaganje početka regularnog dela sezone. Sada, prema Albert Briru iz Sports Illustrated-a, glasovi za odlaganje sezone postaju još glasniji.

„To je prvo što moramo da uradimo“, rekao je jedan izvršni direktor ekipe Sports Illustrated. "Ja podržavam odlaganje."

NFL
NFL, Foto: Printscreen Facebook/NFL

Kao što je Brir naglasio, NFL bi mogao da odluči da početak sezone odloži do oktobra i da prebaci Super Boul za kraj februara. To bi im kupilo više vremena da vide kako ostale sportske lige nose sa njihovim planovima za nastavak sezone - očekuje se da NBA, NHL i Major League Soccer nastave sezonu u julu i avgustu - a koledž fudbalski programi mogu uspešno započeti svoju sezonu u septembru i avgustu.

Čak i u aprilu, Amerikanci su imali podršku da pomere početak NFL sezone ove godine. Sada, sa državama poput Floride, Teksasa i Arizone, koje svakodnevno prijavljuju rekordno visoke slučajeve COVID-19, čini se da je sve manje verovatno da će sezona NFL-a početi na vreme.

NFL je najavio potencijalno kašnjenje u svom rasporedu za 2020. godinu, pružajući sebi mogućnost pomeranja prve četiri nedelje redovne sezone za januar. Po tom scenariju, NFL sezona 2020. godine trebalo bi da počne 8. oktobra.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi