Zorana Arunović
OKS
Zorana Arunović

OKS

Zorana Arunović, Foto: OKS

Zorana Arunović osvojila je zlatnu medalju, u disciplini vazdušni pištolj na Evropskim igrama u Minsku i na taj način odbranila titulu prvakinje Evropskih igara iz Bakua 2015. godine.

Srebrnu medalju osvojila je Grkinja Ana Korakaki, a bronzu predstavnica Bugarske Boneava Antoaneta.

PROČITAJTE JOŠ:

Milica Starović

instagram/starovicmilica

„Finale je bilo izuzetno jako jer su među finalistkinjama bile devojke osvajačice evropskih, svetskih i olimpijskim medalja. U poslednje četiri godine pojavilo se mnogo mladih strelaca, pištoljašica, koje su kratkom vremenskom periodu jako uznapredovale. Predvodnica tog talasa jeste Ana Korakaki. Srećna sam što sam bez obzira na to i nakon četiri godine ponovo osvojila zlato. Neću da kažem da sam došla ovde nešto da branim, ali mi jeste drago što na kraju mogu da kažem da jesam odbranila titulu prvakinje Evropskih igara. Ako bismo uzeli u obzir i jučerašnji nastup, izuzetno sam zahvalna na jučerašnjoj medalji. Hvala Damiru koji je povukao našu ekipu. Na taj način sam dobila prilku da pucam malo više i da osetim strelište malo bolje i da greške koje sam juče pravila ispravim i da danas napravim bolji rezultat. Na kraju super je osećaj, ali nemam puno vremena za slavlje jer me čeka nastup u još jednoj disciplini,“ rekla je Zorana Arunović nakon osvajanja prve zlatne medalje za tim Srbije u Minsku. 

Zoranina zlatna medalja je za sada druga medalja za tim Srbije u Minsku, nakon srebra u miksu vazdušnim pištoljem koje su osvojili Zorana Arunović i Damir Mikec.