Luis Hamilton
AP/Miguel Medina
Luis Hamilton

AP/Miguel Medina

Luis Hamilton, Foto: AP/Miguel Medina

I tako je po 93. put u karijeri završio na prvom mestu, a Valteri Botas je tek kasnije saznao da je od drugog kruga imao probleme sa bolidom, ali zahvaljujući gumi Maksa Verstapena završio na drugom mestu. Finac nije iskoristio mogućnost odlaska na soft u poslednjih desetak krugova, a Mercedes je osvojio rekordnu sedmu konstruktorsku titulu zaredom, a onda je Luis šokirao:

- Voleo bih da budem ovde sledeće godine, ali nije ništa sigurno. Mnogo toga me oduševljava u životu van Formule 1, pa će vreme pokazati.

Znači li to da se trofejni Britanac zasitio Formule? Luis nije produžio ugovor sa Mercedesom, a spominje se mogućnost da Toto Volf i on odu u paketu.

Da li mislite da će se Hamilton uskoro povući?

 

- Pretpostavljam ako bi Luis odlučio da izađe iz Formule 1, što mislim da se neće dogoditi i nadam se da se neće dogoditi, mislim da ćemo imati prilično ludo tržište vozača - rekao je Wolf pa zaključio:

- Ali mislim da je to sve ovog trena u afektu i radi emocija, svi smo srećni, ali i vrlo umorni. I meni je isto tako. Potpuno se povezujem sa njegovim osećajem da preispituješ sebe i razmišljaš o svim ostalim stvarima koje su bitne kad se ujutro probudiš, a uveče isključiš iz svega, to su borbe sa kojima se svi suočavamo.

Otvorilo bi se tad mesto u trenutno najjačem bolidu, a možda bi se i Valteri oslobodio Hamiltonove senke. Možda ćemo znati nešto više za dve nedelje, kad je na rasporedu trka za VN Turske u Istanbulu na kojoj Hamilton može da osigura sedmu titulu prvaka u F1.

PROČITAJTE JOŠ: