Golub Lalić
printscreen
Golub Lalić

printscreen

Golub Lalić, Foto: printscreen

Nekadašnji trofejni bodibilder iz Lubinice kod Zaječara, Golub Lalić, je u bivšoj Jugoslaviji bio poznat po dizanju tegova, a danas ga zatiču u rodnom selu kako se bavi novim zanatom!

PROČITAJTE JOŠ:

On je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 110 kg na poslednjem  prvenstvu Jugoslavije u Kikindi!

Golub je podigao 500 kilograma i odneo je kući najsjajnije odličije, ali usledio je nesretan deo njegovog života.

Posle nekoliko smrtnih slučajeva koji su u kratko vreme zadesili porodicu ovog šampiona, naveli su ga da snove o odlasku u inostranstvo ostavi po strani i sa majkom ostane na imanju, prenosi zamedia.rs!

"Ovčarstvom se bavim skoro 20 godina. Sada imam 52 ovce, ranije ih je bilo po 70, 80" - objašnjava kako se sa ljubavlju ostvaruje i kao stočar.

Lalić nije zapostavio ljubav prema sportu, nastavio je da se takmiči u drugalijoj discipili! Na prošlogodišnjem devetom prvenstvu Srbije u Trsteniku osvojio je srebrnu medalju u obaranju ruku.

Kada je osvojio šampionsku titulu  '91. godine, dobio je i priznjanje za sportistu regiona, a sad planira da dočeka starost na selu, a po sopstvenom priznanju, sport nikad neće napustiti!

BONUS VIDEO

Policija okupirala navijače Mančester junajteda!

 

 

Komentari (1)

Kostadin

25.10.2019 07:45

Nije neobično da neko ko je bio sportista godine i šampion Jugoslavije danas čuva ovce već je strašno i katastrofalno što je mnogo njih što su čuvali ovce, kooptirani u partiske funkcionere i seljačine koji su uništili sve što su dotakli.