Bojan Veličković
Profimedia
Bojan Veličković

Profimedia

Bojan Veličković, Foto: Profimedia

Uprkos porazu u poslednjoj borbi u Roterdamu od Engleza Darena Tila, jedini predstavnik Srbije u prestižnom UFC-u Bojan Veličković (28) nije klonuo.

CFL položio ispit

Krajem septembra u hali "Pionir" održan je "Collision fighting league" na kojem su domaći borci ostvarili zapažene rezultate.

- Sve naše borce koji su se takmičili na CFL-u veoma poštujem. Pogotovo nekoliko njih koji su na MMA sceni duže od mene. Gledao sam Stošićevu borbu i vrlo impresivan nokaut. Drago mi je da se pojavila još jedna ozbiljna organizacija u Srbiji i nadam se da će nastaviti da prave tako velike događaje koji mogu da budu odskočna daska našima za velike svetske organizacije - smatra Veličković.

Naprotiv, nada se da će na sledećem događaju, ovog puta u Sidneju (19. oktobar) protiv domaćeg takmičara Džejka Metjuza, izaći kao pobednik i nastaviti da popravlja plasman u veltervejt diviziji.

- Moj protivnik u Australiji je domaći takmičar Džejk Metjuz. Mlad i veoma perspekivan borac. Tamo idem odlučan da pobedim i nastavim put ka vrhu "veltervejt divizije" u UFC-u. To mi je glavna ambicija, a kasnije se možda posvetim trenerskom pozivu ili otvorim klub kod nas ili u inostranstvu. Naravno, želja mi je i da završim fakultet koji sam morao da napustim u trećoj godini zbog prilike da odem u Ameriku i posvetim se MMA - kaže Bojan Veličković za "Alo!".

"Srpski čelik" je u prethodnoj borbi poražen od Darena Tila iz Engleske.

- Uzrok poraza je jednostavan, Til je došao spremniji i uvereniji u pobedu. Moja greška je što sam borbu počeo previše opušteno i dopustio mu da mi se približi i zada udarac laktom koji me je poslao na pod i koji je definitivno promenio tok meča - objašnjava naš fajter.

Nedostaje mamina kuhinja

Bojan nam je otkrio šta mu najviše nedostaje iz otadžbine.

- Jedna od svari koje mi najviše nedostaje je mamima kuhinja i domaća hrana, sarme, punjene paprike, supa… Sledeći dolazak u Srbiju planiram odmah posle Nove godine kako bih praznike proveo sa porodicom, pošto to nisam bio u mogućnosti da uradim poslednjih pet, šest godina - kaže Bojan. 

Bojan očekuje da mu se u najprestižnijoj svetskoj organizaciji za Meštovite borilačke veštine uskoro pridruži još srpskih boraca.

- Slobodana Maksimovića i Darka Stošića, definitivno vidim u UFC. Darku nedostaje još jedan ili dva meča na inernacionalnoj sceni. Ipak, malu prednost bih dao Maksimoviću jer je poslednje dve borbe odradio u Americi u istoj organizaciji iz koje sam ja prešao u UFC. Često putuje i trenira sa velikim imenima na svetskoj i evropskoj MMA sceni - ističe “Srpski čelik”.

On je izrazio i veliku želju da se, ako je to moguće, jednog dana bori na domaćem terenu.

- Jako bih voleo da se borim Srbiji, ali trenutno sam u UFC-u i ne znam koliko je realan njihov dolazak u Beograd. Bio bi to istinski praznik za domaće fanove MMA, a ujedno i velika čast za mene. Time bi zaista mogli da se pozabave domaći promoteri i vlast. Hrvati su pokazali da je tako nešto izvodljivo jer su prošle godine uspeli da dovedu UFC u Hrvatsku i naprave veoma uspešan događaj na kojem je “Zagrebačka arena” bila prepuna - zaključio je Bojan Veličković.