šah
AP/Berit Roald
šah

AP/Berit Roald

šah, Foto: AP/Berit Roald

U Bačkoj ligi Subotica Rastina je kao gost pobedila Vuk mat sa 3,5-2,5 i osamila se na tabeli. U Bačkoj, Srbobran pobedom nad Čenejcom sa 4:2 izbio je sam na prvo mesto. U Banatskoj sever Kikinda i Rusanda su igrali nerešeno, nakon čega Rusanda beži jedan bod svojim pratiocima. U Banatskoj jug Bora Kostić pobedom od 4:2 u gostima je usamljen na čelu. U Sremskoj ligi veliki derbi igran je u Jazku, gde je Car Uroš pobedio Banovce Dunav sa 4:2, pa je Jazak pobegao tri boda svojim pratiocima.

U četvrtom rangu takmičenja, severnobačka liga, Ajkule neumoljive i usamljene na čelu, dok je na jugu Bačke izjednačeno, gde Kraljica i Gimnazijalac vode sa bodom prednosti u odnosu na Bukovac. Aradac je takođe usamljen u severnobanatskoj ligi, dok je u južnobanatskoj ligi Borac Starčevo II takođe predvodnik.

U petom rangu Polet II I Aleksa Šantić vode trku u MOL Subotica, dok je Zmajevo u MOL Vrbas, kao što su i Pion i Omladinac u novosadskoj ligi predvodnici. U MOL Srem Inđija nastavlja niz i grabi ka četvrtom rangu.

Ostaje još četiri kola nade za propuštenim šansama, ali i uzbuđenjima koliko traju ove lige.

PROČITAJTE JOŠ: