Lucia Mlinarič
Printscreen Youtube / Bojan Poz
Lucia Mlinarič

Printscreen Youtube / Bojan Poz

Lucia Mlinarič, Foto: Printscreen Youtube / Bojan Poz

Možda i najveća slovenačka klizačica svih vremena, Lucia Mlinarič, preminula je u 32. godini posle duge i teške bolesti.

PROČITAJTE JOŠ:

Da boluje od opake bolesti saznala je preko telefona dok je bila na Svetskom prvenstvu u Kolumbiji u avgustu 2013. godine.

Uprkos potresnoj vesti ona je odlučila da nastupi na takmičenju na kojem je osvojila drugo mesto i srebrnu medalju pred 7.000 gledalaca koji su je pozdravili gromoglasnim ovacijama.

Godinu dana kasnije uspela je da iz borbe sa rakom dojke izađe kao pobednik, pa se vratila takmičenjima gde je na EP osvojila dve zlatne medalje i svoju već bogatu kolekciju zaokružila na broj 27.

Kraj karijere je objavila 2015. godine kada ju je na spektakularnoj večeri u Renčama ugostio slovenački predsednik Borut Pahor.

Srećom nije životno ugrožen! (FOTO/VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 04.10.2019. 10:07 - 04.10.2019. 10:26 Prema rečima ljudi iz Honde koji su pritrčali da mu prvi pomognu, Markez se žalio na bolove u leđima i levoj nozi. Mark Markez udes, Foto: twitter.com/MotoGP Vikend u kome ukoliko se rezultati poklope može proslaviti novu titulu prvaka sveta nije dobro počela kada je reč o Marku Markezu.

Bolest joj se vratila u još agresivnijem obliku prošle godine, a lečenje je nastavljeno u Nemačkoj. Nažalost, bolest je bila jača.

BONUS VIDEO:

Srećko Lisinac za Alo govori o dočeku i teškom turniru koji predstoji u januaru!