Maja Ognjenović
Tanjug/Tanja Valič
Maja Ognjenović

Tanjug/Tanja Valič

Maja Ognjenović i Danilo Ikodinović, Foto: Tanjug/Tanja Valič

Odbojkašice Srbije na Svetskom prvenstvu u Japanu osvojile su prvu titulu planetarnog šampiona, a ostaće upamćene fenomenalne partije Tijane Bošković i Brankice Mihajlović, a posebno "prelomni poen" kapitena Maje Ognjenović u taj-brejku finala protiv Italijanki.

Izabranice selektora Zorana Terzića posle evropskog zlata i olimpijskog srebra kompletirale su kolekciju, ali i obećale da će bar još dve godine ostati na okupu kako bi u Tokiju "napale" i olimpijsko zlato.

U izuzetno dramatičnom finalu protiv Italije u Jokohami vodila se velika borba koju najbolje ilustruje ključni poen Ognjenović za 14:12 u petom setu, kada je lopta više puta prelazila mrežu i na kraju dotakla polje Italijanki.

Usledila je meč-lopta i poen Brankice Mihajlović za najveći uspeh ženske srpske odbojke.

"Taj Majin poen bio je jedan od ključnih. Mislim da je kod rezultata 8:8 u petom setu, posle nekoliko izvanrednih odbrana, bio pođednako važan poen. Ne mogu da izdvojim najbitniji, možda je to bio i poslednji za pobedu. On je doneo najveću radost, a jedini sam koji se nije radovao u tom trenutku jer sam očekivao ''čelindž'' od protivničkog selektora. Zato sam odložio najveće slavlje u karijeri", rekao je selektor Terzić Tanjugu.

On je dodao da je prave emocije osetio tek po povratku kući.

"Nije bilo preteranih emocija na kraju, tada nisam bio svestan i ništa mi nije prolazilo kroz glavu. Nisam pojmio veličinu pobede, tek kada je bilo proglašenje i kada smo se vratili u Srbiji da s našim narodom slavimo. Tada sam stekao utisak da smo uradili veliku stvar", istakao je zvanično najbolji trener Srbije i Evrope za 2018. godinu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

BRAVO ŽENO MOJA NAJBOLJA NA SVETU! VOLIM TE NAJVIŠE NA SVETU! ❤️❤️❤️ ???

A post shared by Kafana Kod Dače (@kafana_kod_dace) on Oct 20, 2018 at 7:26am PDT