Mladi džudisti Partizana VML
Promo
Mladi džudisti Partizana VML

Promo

Mladi džudisti Partizana VML, Foto: Promo

Oni su mladi, poletni puni enuzijazma, njihov cilj je da jednog dana brane boje Srbije na takmičenjima iz džudoa. Naši mladi sportisti iz  Partizana VML su minulog vikenda na velikom međunardnom turniru u Mostaru "Borsa open" osvojili 15 medalja podigli ugled srpskog džudoa i našu zemlju postavili na visoko četvrto mesto.

Deca koja su budućnost naše zemlje i sporta, iako treniraju u lošijim uslovima u prepravljenoj garaži ni jednog trenutka se ne žale, več naprotiv bore se da ostvare svoje ciljeve kroz uspeh i jednog dana uđu u srpsku reprezentaciju.

Mladi džudisti Partizana VML

Promo

Mladi džudisti Partizana VML, Foto: Promo

Moto njihovih trenera Maše i Stevana Stojanovića koji glasi "Ko sme taj i može, ko ne zna za strah ide napred" je i njihov moto i zato ostavljaju srce na strunjači prevashodno da bi najpre sebi, a potom i drugima dokazali da vrede i da mogu jače i bolje.

Mladi džudisti Partizana VML

Promo

Mladi džudisti Partizana VML, Foto: Promo

Ta deca su minulog vikenda pokazala i dokazala da mogu i hoće, jer su uz podršku roditelja i trenera otputovali sa jednim ciljem da pobede što se i dogodilo.

Njihovi treneri, za sadašnje i buduće šampione imaju samo reči hvale uz komentar da je to rezultat trojstva. O turniru su rekli da su ostvarili skoro savršen rezultat jer je konkrencija bila više nego teška.

Nastupali su sledeći takmičari:

Nevena Pavlović 2008.- prvo mesto za poletarke i treće mesto za ml.pionirke

Anja Sadiku 2008. - drugo mesto za poletarke,

Milica Ilić 2008. - treće mesto za poletarke,

Andrija Vidić 2009. - treće mesto za poletarce,

Jelena Nisavić 2006.- prvo mesto za ml.pionirke i treće mesto za st.pionirke,

Dunja Sadiku 2006. - prvo mesto za ml.pionirke i drugo mesto za st.pionirke,

Dunja Vukićević 2007. - trece mesto za ml.pionirke i treće mesto za st.pionirke

Kristina Nišavić 2004. - prvo mesto za st.pionirke i treće mesto za kadete,

Nikola Nikitovic 2004. - treće mesto za st.pionire,

Anastasija Bogdanović 2003. - treće mesto za kadete.

 

- Džudo klub Partizan VML nastupio je proteklog vikenda na najvećem turniru u ovom delu Evrope za uzrast poletaraca (2008. i 2009.), ml.pionira (2006. i 2007.), st.pionira (2004. i 2005.) i kadeta (2001.,2002. i 2003.). Turnir je brojao preko 1100 takmičara iz 31 zemlje, nastupilo je ukupno 150 klubova a naš klub je takmičenje zavrsio na 4.mestu u ukupnom plasmanu. Sa osvojenih 15 medalja (4.zlatne, 3 srebrne i 8.bronzanih) bili smo nadomak pehara koji su ovog puta otisli u ruke kluba iz Turske, Albanije i Crne Gore. Naš klub nastupio je sa 12 takmičara od kojih je njih 7 imalo dupli start, tj.takmičilo se i u starijoj uzrasnoj kategoriji. Naš najuspešniji takmičar Nikolina Nišavić, trostruki šampion Srbije i vicešampion Balkana, izostala je sa ovog turnira zbog zdravstvenih problema. Uz nju ne smemo izostaviti i Tamaru Domazet koja takodje poseduje državnu medalju, a koja takodje zbog povrede ramena nije nastupila - rekao je trener Stevan Stojanović i dodao, da je ovaj uspeh rezultat dobre saradnje dece roditelja i trenera.

Prema njgovim rečima ovaj rezultat je samo početak i on očekje da če se za imena mladih džudista tek čuti u bliskoj budučnosti.