Daniel Milekić i Dejan Marjanović
M.Stanković
Daniel Milekić i Dejan Marjanović

M.Stanković

Daniel Milekić i Dejan Marjanović, Foto: M.Stanković

Prepodnevno kolo je donelo borbene mečeve, koji su svaki za sebe bili dovoljno napeti i uzbudljivi, što govore i sami rezultati.

Bačka Palanka je u zanimljivom meču izgubila bitku na donjim tablama protiv Bačke Pačir. Svesno su odmarali dva igrača, kako bi što svežiji dočekali popodnevno kolo.

Kraljica PTT je izgubila od svojih komšija Vojvodine, zahvaljujući inspiraciji i kvalitetu igrača Vojvodine, Omorjana i Mikheeva.

Sremac je u važnom meču za opstanak gurnuo sve svoje raspoložive snage u borbu protiv Mladenova, ali su zadnje tri table bile uspavane i nespremne za važnu bitku. Mladenovo je to iskoristilo i pobeglo sa dna tabele.

Senta je pružila više od očekivanog i u neizvesnom meču, izgubila minimalno od Svetozara Gligorića, koji je važio i u ovom, kao i ostalim mečevima za favorita. Presudan poen doneo je Miloš Stanković.

Somboru je trebao eventualno još jedan remi, što se ne bi moglo reći i za Krajinu. U meču punom obrta, Krajina je zabeležila vredan trijumf koji ih još više udaljava iz opasne zone.

Bata Ćosić je nakon sinoćnjeg poraza rešio da se trgne i uspeo da pobedi ekipu, od koje je objektivno kvalitetniji.

U večernjem terminu, šahisti su zauzeli svoja mesta, ušli u arenu i započeli popodnevnu bitku. Bačka Palanka nije dozvolila iznenađenje i pobedila iako je njihov najbolji igrač doživeo prvi poraz na turniru.

Šah

Shutterstock

Šah, Foto: Shutterstock

Nekima nije bilo do igre, pa su Krajina i Bata Ćosić, zadovoljni prepodnevnim važnim pobedama, zaokružili dan brzim remijima. Treba odigrati još četiri kola.

Svetozar Gligorić je bio nemilosrdan protiv SSK Sombor i naneo mu težak poraz, ali i približio grupici koja strepi za svoj opstanak.

Senta je pobedila u važnom meču Mladenovo, direktnog konkurenta za opstanak. Tako isto i Vojvodina, nije dala ni minimalnu šansu Sremcu i porazila ih visokim rezultatom.

Bačka Pačir je pomalo neočekivano izgubila od Kraljice PTT minimalnim rezultatom i pokvarila utisak na turniru.

Evo i rezultata popodnevnog kola:

1. Borac – Bačka Palanka 2 : 4

2. Krajina – Bata Ćosić 3 : 3

3. Svetozar Gligorić – SSK Sombor 4,5 : 1,5

4. Mladenovo – Senta 2 : 4

5. Vojvodina – Sremac 5,5 : 0,5

6. Bačka Pačir – Kraljica PTT 2,5:3,5

Na tabeli posle 7 kola :

1. Svetozar Gligorić 21

2-3.Bata Ćosić, Vojvodina 14

4-5.Bačka i Bačka Palanka 13

6. Kraljica PTT 12

7-8. Senta, Krajišnik 8

9. SSK Sombor 7

10. Mladenovo 4

11. Borac 2

12. Sremac 1

Za sredu je predviđeno jedno kolo od 17 časova. Sremac, Borac, Mladenovo,Sombor, Senta i Krajišnik ne žele da završe ligu za zadnja tri mesta. Svaki bod je važan. U igri je još dvanaest poena.

Može li da dođe do iznenađenja i neko ugrozi Svetozar Gligorić? Već u naredna dva kola sa dve pobede Gligorić bi sve nade protivnika raspršio.

Odgovore i dalje tražimo i pratimo dešavanja iz Bačke Palanke.

PROČITAJTE JOŠ: