Ministar Udovičić veruje u Novaka, čeka novog "Štefaneka" i veliki broj medalja!
alo.rs
Vanja Udovičić
Vanja Udovičić, Foto: Alo, Vladimir Marković

- Uveren sam da će u Tokiju napraviti fenomenalan rezultat i, kao što je rekao, ostvariti ličnu želju osvajanjem olimpijske zlatne medalje. I tako zaokružiti karijeru - rekao je je Udovičić za B92.net.

Legendarni as se setio poraza od Huana Martina del Potra.

- Svi smo stavljali Novaka na vrh i izdvajali ga kao normalnu medalju, nešto se što se pozdrazumevalo. I onda se dogodio, ne mogu da kažem ni neuspeh, ali nesrećna okolnost da ispadne na početku. Verujem da će sada ispuniti svoju veliku želju.

Strelci su podbacili na prethodnim Igrama, ali Udovičić veruje u njih.

- Uveren sam da će strelci da se vrate na stare slave, da osvoje medalje, kao i naši standardni aduti u kolektivnim sportvoma, nakon što su pravili velike rezultate poslednjih godina. Imamo još naših snaga, iako u javnosti nisu profilisani kao toliko uspešni sportisti.

U Brazilu je jedino zlato za Srbiju osvojio rvač Davor Štefanek, ali on se neće takmičiti.

- Imamo više 'Štefaneka', zato dajemo optimističnu najavu i uverenje da ćemo dobiti novog 'Štefaneka'. Verujem da ćemo u Japanu dobiti neke nove, mlade sportiste. Daću vam primer da sam imao priliku da budem uz Ivanu Španović u Pekingu kada je ona bila juniorka. Neophodno je da se prođe takav put i niz, da se dobije na iskustvu i samopouzdanju, oseti atmosfera na događaju sa kojim ne može nijedan sporstki da se poredi, u bilo kojoj sferi društva. OI su nešto posebno, 12.000 sportista na jednom mestu, gledaš svoje idole, zajedno ručaš sa njima i nalaziš se pored ljudi koje si mogao da vidiš samo preko TV.

Ministar je optimista.

- Verujem da ćemo prebaciti osam medalja na OI i devet na POI. Naši sportisti su naučili da obaraju sopstvene rekorde. Uvek sam optimista, iako je nezahvalno prognozirati. Uz naše takmičare sam i ako moram da prognoziram, u šali volim da kažem da verujem u 64 medalje za nas, koliko ih imamo sada - zaključio je on.

Bonus video: