Vanja Udovičić
FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC
Vanja Udovičić

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

Vanja Udovičić , Foto: FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

* Ministarstvo omladine i sporta obezbedilo je preko 143 miliona dinara za ove projekte

* Kroz ovih 66 projekata proći preko 38.000 mladih

* Preko 8.700 mladih će proći kroz neke vidove obuke kada je reč o zapošljavanju

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, na Međunarodni dan mladih, potpisao je danas ugovore sa predstavnicima lokalnih samouprava i udruženjima za realizaciju 66 projekata usmerenih ka ostvarivanju svih devet ciljeva Nacinalne strategije za mlade. Ministarstvo omladine i sporta obezbedilo je preko 143 miliona dinara za ove projekte kojima će biti obuhvaceno preko 38.000 mladih, usmerene ka stimulisanju različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva za preko 8.700 mladih.

Farkaš i Olas odneli pobedu u najizazovnijoj trci!

AUTOR: promo DATUM I VREME: 12.08.2019. 13:59 Udruženje Ljubitelji Save i Dunava - Ada Međica i Savez za daljinsko, maratonsko i masters plivanje Srbije, u saradnji sa Pro division Events-om, uspešno su organizovali čertvrti po redu Međunarodni beogradski plivački maraton na Adi Međici.

"Kada pričamo o omladinskoj politici meni je važno da o njoj ne pričamo samo danas na Dan mladih. Želim da čestitam Međunarodni dan mladih svim mladima i svima onima koji se bave pitanjem boljeg položaja mladih u našoj zemlji", rekao je Udovičić novinarima posle potpisivanja ugovora.

On se zahvalio svim partnerima na pomoći da u prethodnih pet godina budu bolji režultate, pre svega oko položaja mladih u Srbiji.

"Prvenstveno mislim na našse i međunarodne partnere, ali i organizacije koje se bave omladinskom politikom, lokalnim samoupravama i svim mladim koji volontiraju. Isto tako i svima onima koji svakodnevno preuzimaju odgovornost da daju dodatnu vrednost na lokalu i da omoguće kvalitetnije i bolje sprovođenje vremena mladih, ali kroz ovakve projekte obuke da omogućemo ljudima da budu obučeni i spremniji na tržištu rada, da doprinose razvoju svojih loklnih samouprava", rekao je Udovičićh i objasnio koliko će mladih biti obuhvaćeno ovim projektima.

Vanja Udovičić

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

Vanja Udovičić , Foto: FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

"Želim da naglasim da će kroz ovih 66 projekata proći preko 38.000 mladih. Preko 8.700 mladih će proći kroz neke vidove obuke kada je reč o zapošljavanju. Želja nam je da stojimo iza toga i da minimum 10 odsto tih mladih dobiju stalno zaposlenje kao kroz projekat Zrenjanina, gde su se mladi ljudi zaposlili i ostali u svojim lokalnim samoupravama. Tako su zasnovali svoje porodice i na taj način su poslali jasnu poruku svojim vršnjacima".

Olimpijske igre nisu izgubljene, Srbiji ostala još jedna šansa u januaru za Tokio!

AUTOR: tanjug/M.D. DATUM I VREME: 12.08.2019. 12:38 Odbojkaš Nemanja Petrić nije očekivao tako stegnutu partiju Srbije.

Udovičić je istakao da su pomaci u omladinskoj politici u prethodnih pet godina napravljenji veći broj stipendija i veća sredsta davanja kroz Fond za mlade talente, ali i kroz konkretnije praćenje i realizaciju projekata.

"Želimo da kroz te projekte i sredstva, ali i taj rad, dođu do mladog čoveka i da oni imaju za efekat da mlad čovek oseti poboljšanje u svojoj lokalnoj samoupravi, ali i na ličnom primeru. To je naš zajednički cilj, kao i da imamo što veći broj kancelarija za mlade i veći broj organizacija koje se bave omaldinskom politikom. Ono što je zabrinjavajuće što iz svih regiona Srbije nemamo mlade koji konkurišu i koji žele da se bave omladinskom politikom. Na današnji dan naš je čilj da ohrabrimo mlade da se bave omaldinskom politikom i da preuzmu stavri u svoje ruke i da oni budu ti idoli na loklanom nivou i koji će nas povući i dati nam jasan signal u kom pravcu treba da idemo", zaključio je Udovičić.

Vanja Udovičić

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

Vanja Udovičić , Foto: FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

Fond za mlade talente na godišnjem nivou podrži preko 3.400 najboljih srednjoškolaca i studenata.

Kroz ostale projekte, usmerene ka realizaciji ciljeva Nacionalne strategije za mlade skoro 100.000 će biti uključeno u aktivnosti koje promovišu zdrave i bezbedne stilove života i kvalitetno provodenje slobodnog vremena.

PROČITAJTE JOŠ:

U cilju podsticanja volonterizma i aktivnog učešca mladih u društvu, u programu "Mladi su zakon" učestvovaće preko 1.400 volontera koji će pokloniti oko 50.000 volonterskih sati u unapredenje 150 lokalnih zajednica u Srbiji. U predhodnom periodu preko Fonda je dodeljeno skoro 28.000 nagrada i stipendija u ukupnom iznosu od preko 7,5 milijardi dinara.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović o potezu koji je obišao svet, Vimbldonu, Đokoviću i Federeru...