Dejan Nikolić
D. Briza
Dejan Nikolić

D. Briza

Dejan Nikolić, Foto: D. Briza

Bivši atletičar, sprinter, selektor, menadžer, srce i duša Beogradskog maratona. Aktuelni direktor, uvek u niskom startu, iako sa Beogradskim maratonom trči na duge staze. Evo, već 32 godine...

PROČITAJTE JOŠ:

ISPALI U POLUFINALU, PREDSEDNIK SE NAJZAD OGLASIO "I Zvezda i Budućnost su nacionalni projekti, nema smisla boriti se s njima"

PARTIZAN ME ZVAO DA IH PREUZMEM Milan Mandarić zaprepastio javnost, ali u srpskom klubu vidi JEDAN VELIKI PROBLEM

KAKVA SCENA! HRVATSKI RUKOMETAŠI SE TRESLI NA GRANICI Čim su ušli u našu zemlju, STAVILI SRPSKA OBELEŽJA!

Dejan Nikolić je spreman da srpsku prestonicu prikaže u najboljem svetlu. Uz pomoć prijatelja i saradnika, s velikim zadovoljstvom će i ove godine dočekati i ispratiti oko 8.000 maratonaca i ko zna koliko još hiljada gostiju, turista, ljubitelja trkačkog pokreta.

- Obaveze su ogromne, ali zadovoljstvo je sve veće kako se bliži start 32. Beogradskog maratona - ne pokazuje umor Nikolić.

Prošli ste kroz mnoge teške periode, s mnogo prepreka?

- U pravom smislu te reči, pokazali smo maratonsko strpljenje, upornost i izdržljivost svih ovih godina. Svašta smo progurali. Počeli smo u ratnim uslovima, suočavali se sa neviđenom inflacijom, pa NATO agresijom. I ništa nas nije zaustavilo.

Beogradski maraton je više od sporta, rekreacije, trčanja?

- Beogradski maraton živi život srpske prestonice. Postao je jedan od simbola Beograda. Naš grad više nema samo Savu i Dunav, dobili smo i treću reku. Ta treća reka trkača svake godine protiče kroz Beograd i šalje u svet najpozitivniju moguću sliku.

Lična karta

Ime i prezime: Dejan Nikolić

Rođen: 1957. godine

Bivši atletičar Crvene zvezde i Partizana

Reprezentativac Jugoslavije na 400 metara i član štafete 4 x 400 metara

Savezni kapiten u atletici od 2001. do 2006.

Menadžer sa IAAF licencom n Član Borda direktora Svetskog udruženja maratona i uličnih trka (1994-2001) zadužen za razvoj trkačkog pokreta u svetu, za komunikaciju i za članstvo

Kome pripadaju najveće zasluge?

- Pre svega građanima koji su učestvovali na svim prethodnim maratonima. Bili su uz nas u najtežim trenucima, radujemo se svakom novom susretu. Veliku zahvalnost dugujemo i gostima iz inostranstva i zahvaljujući njima Beogradski maraton je stekao i međunarodnu popularnost. Sve ih više dolazi, sve ih se više vraća u Beograd. Nedelja, 14. april, novi praznik u srpskoj prestonici. Vidimo se na startu - poručuje Dejan Nikolić.

Sport plus, cetvrtak 11. april

ALO!

Sport plus, cetvrtak 11. april, Foto: ALO!