Maratonci kod gradonačelnika
Alo! Dejan Boškov
Maratonci kod gradonačelnika

Alo! Dejan Boškov

Maratonci kod gradonačelnika, Foto: Alo! Dejan Boškov

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić primio je danas u Starom dvoru atletičare iz Kine, Afrike, Evrope i Sjedinjenih Američkih Država, goste 32. Beogradskog maratona, među kojima je bio i čuveni dugoprugaš i ovogodišnji promoter maratona Pol Tergat.

Pročitajte još:

BOTAS PRVI U KVALIFIKACIJAMA Iza njega kreće Hamilton! (FOTO)

PROPAO TRANSFER U REAL Madriđani našli zamenu za Jovića!

SOLŠER SE ODRIČE MATIĆA Nekadašnji osvajač Zlatne lopte želi da iskoristi Junajtedov otpadak!

Radojičić i direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić razgovarali su s gostima i poželeli im sreću na sutrašnjem maratonu, lep provod u Beogradu i uspomene koje će preneti svojim prijateljima.

"Pozitivne slike koje šaljemo iz Beograda, pozitivna energija i događaji, srećom pobeđuju negativne poruke koje smo nedeljama i mesecima takođe slali iz Beograda. Poruke koje su govorile o demonstracijama, o nesigurnosti, tenziji i agresiji. Još jednom naglašam, pozitivne slike i pozitivne stvari, koje, duboko verujem, pobeđuju. Da pobeđuju pokazuje i to da će na ovom maratonu sutra biti 3.000 stranih trkača. Oni su došli u Beograd jer znaju da je to grad koji obezbeđuje gostoprimstvo i u kome se već 32. put odvija sjajan maraton", rekao je Radojičić novinarima posle razgovora sa atletičarima.

Beograd će sutra ugostiti 28.000 ucesnika, a gradonačelnik je rekao i da maraton šalje poruke koje popularišu sport, zdrav život, a ovogodisnji promovišse i dobročinstvo, kao i ekologiju.

"Današnji gosti su rekli da su impresionirani Beogradom, da je divan grad i da ih raduje gostoprimstvo koje im pruža. Govorili su o važnosti sporta, koliko sport zbližava ljude i o tome koliko su sport i zdrav život važni. Posebno je Pol Tergat, koji ima 13 medalja sa olimpijskih igara i svetskih prvenstava, naglasio koliko deca danas igraju igrice i da je svaka poruka da se bave sportom značajna", rekao je Radojičić koji se na kraju razgovora slikao sa gostima i sa zastavama Kine i Kenije.

Beogradski maraton održava se sutra od 10 sati.