Formula 1
EPA/Srdjan Suki
Formula 1

EPA/Srdjan Suki

Formula 1, Foto: EPA/Srdjan Suki

Vozač Ferarija Šarl Lekler drugi put u karijeri startovaće sa pol pozicije, pošto je bio najbrži u kvalifikacijama na trci za Veliku nagradu Austrije.

Formula 1

EPA/Valdrin Xhemaj

Lekler je postavio rekord na stazi Red Bul Ring najboljim rezultatom 1:03.003, drugo mesto je zauzeo lider i aktuelni šampion Luis Hamilton iz Mercedesa, dok je treći Maks Ferštapen iz Red Bula.

Rukometaši Srbije

Alo! M.Metlaš

Iza njih redom kreću Kevin Magnusen (Has), Lando Noris (Meklaren), Kimi Raikonen (Alfa Romeo), Antonio Ðovinaci (Alfa Romeo)...

PROČITAJTE JOŠ:

U generalnom plasmanu vodi Hamilton sa 187 bodova, njegov timski kolega Valteri Botas ima 151, a Sebastijan Fetel iz Ferarija 111.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

A very unexpected hat-trick. First Max, then Valtteri, and finally Seb ? . #F1 #Formula1 #Bottas #Verstappen #Vettel #AustrianGP

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on Jun 28, 2019 at 12:53pm PDT

Britanski vozač Mercedes F1 ekipe Luis Hamilton kažnjen je gubitkom tri pozicije zbog incidenta sa Kimijem Raikonenom.

Kako smo već pisali, Luis Hamilton je bio pod istragom zbog incidenta u kome je blokirao Kimija Raikonena i direkcija trke je donela odluku.

Luis Hamilton će zbog blokiranja Kimija Raikonena izgubiti tri pozicije, pa će umesto sa druge, startovati sa pozicije broj pet na trci za Veliku nagradu Austrije, koja je na programu u nedelju.