Odbojkaši Srbije Svetska liga
Promo
Slobodan Kovač, Foto: Wikipedia

* Rođen je 1967. godine

* Igrao je na poziciji primača servisa

* Odbojkom se počeo baviti na nagovor svog nastavnika fizičkog vaspitanja Bate Živkovića

Odbojkaški savez Srbije sporazumno je raskinuo saradnju sa dosadašnjim selektorom Nikolom Grbićem, posle neuspeha na kvalifikacionom turniru u Italiji za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Odojkašice srušile Hrvatsku, dale im SAMO SET!

AUTOR: Alo.rs/V.Ž. DATUM I VREME: 16.08.2019. 19:18 Najefikasnije u selekciji Srbije bile su Tijana Bošković i Brankica Mihajlović sa po 19 poena odbojkašice, Foto: ossrb.org Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je postigla i drugu pobedu na pripremnom turniru Glorija kup pobedivši Hrvatsku sa 3:1 u setovima. AUTOR: Alo.rs/V.Ž. DATUM I VREME: 15.08.2019.

Prema prvim informacijama glavni kandidat da nasledi Nikolu Grbića na klupi našeg nacionalnog tima je Slobodan Kovač. Proslavljeni reprezentativac i član jedne od najuspešnijih generacija koje je Srbija imala u odbojci, osvojio je dva zlata kao igrač, na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. i Evropskom prvenstvu 2001. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Po završetku karijere, Kovač je radio kao selektor u Sloveniji i Iranu, gde je postigao sjajne rezultate. Upravo je to bilo presudno da na selektorskoj klupi zameni Nikolu Grbića.

Srbija će imati još jednu šansu da se domogne Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, a taj turnir na programu je u januaru. 

BONUS VIDEO:

Alo! U Kopenhagenu: Samo još krtice fale na terenu “Parken” stadiona pred meč sa Crvenom zvezdom