Komšije u ŠOKU! Legendarna atletičarka više ne želi da nastupa za Hrvatsku! (VIDEO)

alo.rs/M.D. | sport 2019-05-25 17:37:41 2019-05-25 17:37:41

Ona je glavni hrvatski adut za medalju!

AP Photo/Martin Meissner

Sandra Perković je šokirala javnost izjavom da razmatra mogućnost da nastupa pod nekom drugom zemljom, u godini uoči Olimpijskih igara.

"U narednih nekoliko meseci videćemo šta je s nastavkom naše karijere. (Trener) Edis (Elkasović) prima četiri hiljade kuna (oko 540 evra), čovek je odlučio da ode, a ja ga ne krivim. Postoji mogućnost da odem za njim, a to ne bi bilo dobro za Hrvatsku, za mene. Ako on ode, neće me trenirati. Ko će? Niko. Mogla bih sve završiti", rekla je dvostruka olimpijska šampionka u bacanju diska i najuspešnija atletičarka Evrope svih vremena. 

PROČITAJTE JOŠ:

Njih dvoje su sarađivali od 2013., a zajedno su osim pomenuta dva olimpijska zlata osvojili i dva svetska i pet evropskih uz pregršt drugih medalja sa brojnih takmičenja. 

Ona je temelj četvorogodišnjeg olimpijskog ciklusa, glavni adut za medalju, a sada je taj projekat doveden u pitanje.

Svi su zatečeni njenom izjavom a pogotovo predsednik Olimpijskog komiteta Hrvatske Zlatko Mateš.

"To je rekla? Ne, nisam znao i ovo je iznenađenje. Ni u jednom trenutku nismo obavešteni da postoji bilo kakav problem. Edis je u programu vrhunskih trenera, Sandra dobija i dobiće sve što joj pripada. Za ovo prvi put čujem i za sada ne znam šta bih rekao. Da je stvar u novcu, verujem da bismo za to znali, da bismo razgovarali", rekao je Mateša.

Izjava predsednika AK Mladost Franje Pavlovića je i najbolje dala objašnjenje o ovoj izjavi poznate atletičarke:

"Znate da zlatna medalja u Azerbajdžanu košta milion evra", rekao je Pavlović.

Expand player
Pogledajte više