Trčanje
Profimedia
Trčanje

Profimedia

Trčanje, Foto: Profimedia

Ovaj sportski događaj okupiće ljubitelje trkačkih disciplina kao i profesionalne trkače sa područja Kosova i Metohije, i šire. U okviru sportske manifestacije, istog takmičarskog dana, organizovaće se i Trka zadovoljstva. Skup učesnika polumaratona i trke zadovoljstva je organizovan na stadionu SRC "Mokra Gora".

Pročitajte još:

Organizacija Polumaratona u Zubinom Potoku poverena je nevladinoj organizaciji Centar za celoživotno učenje Svetionik iz Beograda u saradnji sa SRC "Mokra Gora", a finansiran je od strane Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Za sve učesnike Polumaratona u Zubinom Potoku biće obezbeđene beslatne majice sa vodoodbojnim brojem. Na stazi za trčanje biće postavljeno šest okrepnih stanica. Učesnicima iz drugih gradova smeštaj će biti obezbeđen blizu startne pozicije. Svim učesnicima Polumaratona biće obezbeđen ručak posle trke.

U okviru projekta "Uključi se i trči", Centar za celoživotno učenje Svetionik organizovaće tri jednodnevna predavanja, a svako predavanje će imati radioničarski deo.

Na predavanja će biti pozvani predstavnici organizacija civilnog društva koje svoje aktivnosti realizuju na području Kosova i Metohije. Predavanjima će biti pokrivene teme: bolesti zavisnosti i faktori rizika, zdrava ishrana i prevencija gojaznosti, sport i rekreacija kao osnova zdravog života.

U sklopu radioničarskog dela predstavnici organizacija civilnog društva radiće na pripremi materijala za izradu Priručnika za zdrav način života. Predavanja i radionice organizovaće se u Zvečanu i Zubinom Potoku.

Podrška organizaciji događaja obezbeđena je od strane Sportsko-rekreativnog centra „Mokra Gora“ i Opštine Zubin Potok.

Bonus video: Ljubiša Tumbaković ekskluzivno za ALO! o sukobu sa Lukom Jovićem!