Jovana Joksimović
Printscreen
Jovana Joksimović

Printscreen

Jovana Joksimović, Foto: Printscreen

Poznata srpska voditeljka Jovana Joksimović (39) pre posla voditeljke bila je jako uspešna u sferi sporta, verovali ili ne. Supruga Željka Joksimovića tri puta zaredom osvajala je nagradu za najbolju mladu rukometašicu. 

Da li ste znali da se Jovana bavila rukometom?

 

Ipak, odlučila je da teren zameni televizijom, gde je takođe postala jako uspešna.

- Rukomet sam trenirala osam godina. Kada su sve devojčice išle na ritmičku gimnastiku, balet, moje drugarice i ja smo izabrale rukomet. Radnički nam je bio blizu i tako smo iz radoznalosti počele da treniramo. Međutim, meni se to dopalo. Tada smo vodile život pravih sportista - pripreme dva meseca, dva puta dnevno treninzi, polagalo se mnogo nade u naš tim - Radnički. Tada sam imala deset kilograma više nego sada, tako da je bilo normalno da treniram neki sport, neženstven. Ali, kad je trebalo da se profesionalno bavim time, da potpišem ugovor koji me obavezuje nekoliko godina, prestala sam da treniram - rekla je jednom prilikom Jovana.

Karijeru je posle Radničkog "nastavila" na BK TV, zatim na RTS, da bi usledili transferi na TV Pink i TV Prva gde je radila do pre nekoliko meseci kada je usledio transfer na K1.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

Trig

08.01.2021 10:47

Nema ova glavu za rukomet....

Lola

08.01.2021 11:03

E pare pare lude pare ljude kvare.