Žiba
Profimedia
Žiba

Profimedia

Žiba, Foto: Profimedia

Olimpijski šampion u odbojci u Atini 2004. Žilberto Amauri de Godoi Filjo, poznatiji kao Žiba, trenutno je u kućnom pritvoru, a posle toga bi mogao iza rešetaka!

Žiba se našao u škripcu posle odluke porodičnog suda brazilske provincije Parana, pošto je njegova bivša supruga Kristina Pirv, koja živi u Rumuniji, podnela tužbu protiv zbog neplaćanja izdržavanje za njihovo dvoje dece Nikol i Patrika, koji imaju 16 i 11 godina.

Iznos koji legendarni odbojkaš nije platio je oko 47.600 evra (300.000 brazilskih reala). Ako ne plati, život će nastaviti u zatvoru.

Nezasita Kristina

Tokom brakorazvodne parnice Žiba se odrekao svog dela imovine koji je stekao tokom braka: kuće u luksuznom kvartu u Kuritibi, dva stana i kuće u Rumuniji. Pored prihoda ostvarenog iznajmljivanjem ovih nekretnina, Kristina poseduje akademiju odbojke u Rumuniji i predavač je na raznim događajima.

Žiba i Kristina već duže vode sudski spor. Zbog značajnog gubitka prihoda nakon penzionisanja, poznati sportista, MVP Olimpijskih igara, Svetskog kupa i Svetske lige, pokušava da smanji iznos za koji se tereti od 2017. godine.

Brazilac, koji je i ambasador Međunarodne odbojkaške federacije (FIVB), nema dovoljno prihoda da plati iznos dogovoren tokom razvoda 2013. godine, koji je bio oko 1.500 evra.

- Dosta mi je ćutanja. Pod pritiskom sam sedam godina. Kristina neprestano koristi medije i otkriva detalje o deci, kao i niz događaja koji moraju da se drže u tajnosti. Nije normalno da to radi sa našom decom. Da sam loš otac, kako kaže, da li mislite da bi me deca svakodnevno zvala i slala poruke?! Pogledajte fotografije sa decom na društvenim mrežama - rekao je Žiba.

Žiba sa decom

Profimedia

Žiba sa decom, Foto: Profimedia

Advokat slavnog sportiste rekao je da Kristina ima dovoljno prihoda da pokrije mesečne troškove dece i da njegov klijent trenutno ne može da plati više od oko 1.000 evra.

Kolekcionar medalja - 30 zlata

Žiba (44) je tokom fantastične odbojkaške karijere osvojio čak 44 medalje, od čega 30 zlatnih sa reprezentacijom Brazila. On ima zlatna odličja sa svih velikih svetskih takmičenja - Olimpijskih igara u Atini 2004, tri sa svetskih šampionata, dva sa svetskih kupova, i čak osam u kolekciji sa takmičenja Svetske lige. Uz to ima i 13 najsjajnijih odličja sa Panameričkih igara, Prvenstva Južne Amerike i Kupa Amerike.